Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
MOLDOVA

Rusia începe să-și pună în aplicare planul de destabilizare a Moldovei. Partidul fugarului Ilan Șor anunță proteste duminică

Moscova pare să pună în aplicare planul de destabilizare a Republicii Moldova. Așa zisa ”Mișcare Națională pentru Popor”, condusă de Partidul ”ȘOR” și din care mai fac parte veterani ai MAI și activiști pro-ruși din R. Moldova, a anunțat organizarea unui protest în fața Parlamentului în această duminică, în care vor cere Guvernului să plătească integral facturile pentru lunile de iarnă.

Unul dintre reprezentanții acestei mișcări, vicepreședintele Partidului ”ȘOR”, Marina Tauber, a declarat că decizia de a organiza un miting a fost luată în urma consultărilor cu cetățenii, care se plâng de facturile mari și de zero susținere din partea autorităților, informează deschide.md.

”Ca de fiecare dată, ne consultăm cu cetățenii, întrucât opinia oamenilor este foarte importantă pentru noi. Mitingul din 19 februarie va fi unul pașnic, va fi organizat și un marș, în cadrul căruia vom pleda pentru achitarea din partea Guvernului a facturilor pentru lunile de iarnă. Am decis să mergem în fața Parlamentului, deoarece această instituție trebuie să reprezinte interesele cetățenilor, chiar dacă nu o mai face în ultima perioadă. Mișcarea Pentru Popor va solicita, în primul rând, respectarea drepturilor cetățenilor noștri. Cu toții vă doriți ca facturile dvs. să fie compensate, mai ales că Guvernul are bani pentru asta. Vă așteptăm cu mare drag duminică, 19 februarie, la ora 13.00, în fața Parlamentului” a declarat Tauber.

Amintim că, președintele Maia Sandu a declarat că planul Rusiei pentru destabilizarea situației în R. Moldova și schimbarea guvernării de la Chișinău implica folosirea unor diversioniști cu pregătire militară în atacarea instituțiilor de stat și luarea de ostatici. ț

Tentative precedente

Planul Rusiei de a întreprinde acţiuni subversive pe teritoriul statului nostru nu este unul nou, a punctat Maia Sandu. „Tentative de destabilizare a situaţiei şi de subminare a statului au existat şi în toamna anului trecut, dar ele nu şi-au atins obiectivul datorită intervenţiilor prompte ale instituţiilor noastre de securitate şi de asigurare a ordinii publice. În perioada octombrie-decembrie, poliţia şi Serviciul de Informaţii şi Securitate (SIS) au intervenit în mai multe cazuri de organizare a elementelor criminale şi au oprit tentativele de violenţă. În toamnă, accentul s-a pus pe criza energetică care trebuia să provoace nemulţumiri majore în rândul populaţiei şi să conducă la proteste violente.

Maia Sandu a cerut Parlamentului să adopte în scurt timp proiectele de legi menite să fortifice rolul Serviciului de Informații și Securitate (SIS) în prevenirea și contracararea amenințărilor interne și externe la adresa securității Republicii Moldova. Săptămâna trecută, președintele ucrainean Volodimir Zelenski, într-un discurs rostit la Bruxelles, a anunțat că țara sa a receptat un plan al Rusiei de destabilizare a Republicii Moldova și că ar fi transmis aceste informații președintei Maia Sandu. SIS a confirmat că în R. Moldova există acțiuni prin care se urmărește subminarea statului.

„Republica Moldova intră într-o nouă etapă, o etapă a securității”, a spus vineri, 10 februarie, premierul demisionar Natalia Gavrilița. La anunțarea premierului desemnat, Dorin Recean, președinta Maia Sandu a subliniat nevoia de a consolida securitatea statului.

Sursa Ziare.com

Puteţi urmări ştirile 10TV.RO şi pe Facebook!

Comentează

Back to top button