Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
EXTERNE

Serviciul guvernamental de sănătate din Marea Britanie este în criză. Spitalele sunt atât de pline încât refuză pacienții

De mai bine de un deceniu, guvernul britanic a gestionat Serviciul Național de Sănătate, cel mai mare sistem de sănătate public din lume, cu un buget limitat. NHS s-a mândrit cu faptul că este unul dintre cele mai sărace sisteme de sănătate din lumea dezvoltată, cheltuind în medie mai puțin pe cap de locuitor decât marii săi vecini europeni – și mult mai puțin decât SUA.

Acum, serviciul finanțat de stat se prăbușește. Persoanele care suferă atacuri de cord sau accidente vasculare cerebrale așteaptă în medie mai mult de 1½ ore pentru o ambulanță. Spitalele sunt atât de pline încât refuză pacienții. Un număr record de 7,1 milioane de persoane din Anglia – mai mult de una din 10 persoane – sunt blocate pe listele de așteptare pentru tratamente spitalicești care nu sunt de urgență, cum ar fi înlocuirea șoldului. Luni, NHS s-a confruntat cu cea mai mare grevă din istoria sa, mii de paramedici și asistenți medicali și infirmieri au ieșit în stradă din cauza salariilor.

Problemele NHS sunt un exemplu extrem de grav al problemelor care se manifestă în întreaga lume dezvoltată. Sistemele de sănătate, afectate puternic de Covid, sunt sub presiune, deoarece oamenii trăiesc mai mult și au la dispoziție o gamă mai largă de opțiuni de tratament. Îmbătrânirea populației înseamnă că costurile vor continua să crească. Experiența din Regatul Unit este un avertisment cu privire la ceea ce se întâmplă atunci când oferta de servicii medicale nu poate ține pasul cu cererea.

„Sistemul de asistență medicală din Regatul Unit se confruntă cu o criză cum nu am mai văzut în cariera mea”, a declarat Nigel Edwards, directorul executiv în retragere al Nuffield Trust, un grup de reflecție în domeniul sănătății, și fost director executiv al NHS. „Marea Britanie a confundat ieftinirea cu eficiența în abordarea sa în domeniul sănătății, iar acest lucru se întoarce acasă”, scrie WSJ.

NHS a pierdut mii de paturi de spital în ultimul deceniu în încercarea de eficientizare. Covidul a întârziat tratamentele pentru pacienți, ceea ce a dus la o listă de așteptare imensă. Spitalele din Anglia erau deja la 98% din capacitate în decembrie, când a început să se instaleze sezonul brutal al gripei. Masa de pacienți bolnavi a blocat sistemul cu un efect devastator.

Întârzierile în tratarea oamenilor provoacă moartea prematură a 300 până la 500 de persoane pe săptămână, potrivit estimărilor Colegiului Regal de Medicină de Urgență, o asociație profesională din Londra. Unul din cinci britanici aștepta o programare sau un tratament medical din partea NHS în decembrie, potrivit Oficiului Național de Statistică din Marea Britanie (ONS).

NHS a declarat că aceste cifre privind numărul de decese în exces sunt probabil prea mari, dar a recunoscut că întârzierile costă vieți. La sfârșitul lunii ianuarie, guvernul britanic a anunțat finanțarea pentru a furniza mai multe ambulanțe, mai mulți operatori de apeluri și 1.000 de paturi de spital suplimentare pentru a ușura presiunea asupra sistemului de sănătate.

Remedierea serviciului va necesita timp, a declarat directorul general al NHS, Amanda Pritchard. NHS a precizat că, în cursul anului viitor, își propune să reducă la 30 de minute timpul mediu de așteptare a unei ambulanțe de către un bolnav de infarct.

„Nimeni nu ar trebui să aștepte mai mult decât este necesar pentru tratament”, a declarat Will Quince, ministru de stat pentru sănătate, adăugând că guvernul cheltuiește până la 17 miliarde de dolari în următorii doi ani pentru a rezolva problemele cu care se confruntă NHS și serviciile de asistență socială.

Puteţi urmări ştirile 10TV.RO şi pe Facebook!

Comentează

Back to top button