Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
EXTERNE

Bilanțul cutremurelor din Turcia si Siria a crescut la peste 41.200 de morți

Opoziția politică din Turcia a criticat partidul de guvernământ al țării pentru apelurile de amânare a unor alegeri cruciale, în timp ce Organizația Națiunilor Unite a declarat că Siria a cedat presiunilor internaționale pentru a deschide punctele de trecere a frontierei în urma cutremurelor care au devastat ambele țări săptămâna trecută.

Bilanțul cutremurelor din 6 februarie a crescut la peste 41.200 de morți, dintre care 35.400 în Turcia, 1.400 în partea din Siria controlată de guvern și cel puțin 4.400 în nord-vestul țării, controlat de rebeli, potrivit estimărilor oficiale. Dezastrul a distrus mii de clădiri și a făcut ca milioane de oameni să fie dezrădăcinați din casele lor și să locuiască în orașe de corturi, adesea în condiții de frig cumplit.

Partidele de opoziție din Turcia au atacat partidul de guvernământ al președintelui Recep Tayyip Erdogan în legătură cu apelurile de a amâna alegerile naționale din acest an, în timp ce numărul tot mai mare de morți și criticile privind răspunsul guvernului ca fiind lent și dezorganizat au sporit presiunea asupra liderului de lungă durată.

Marți seară, dl Erdogan a anunțat o serie de măsuri în direct la televiziunea de stat, menite să atenueze durerea celor afectați de cutremure, inclusiv construirea a ceea ce el a spus că vor fi clădiri sigure și de înaltă calitate pentru a satisface nevoia de locuințe în întreaga zonă afectată de cutremur într-un an.

Puteţi urmări ştirile 10TV.RO şi pe Facebook!

Comentează

Back to top button