Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
EXTERNE

Cel puțin 32 de civili uciși în estul Congo, anunță ONU

Cel puțin 32 de civili au fost uciși de grupările rebele din provincia Ituri din estul Congo, a declarat un purtător de cuvânt al Națiunilor Unite.

Douăzeci de persoane au fost ucise de miliția CODECO și o duzină de Forțele Democrate Aliate, care este aliată cu gruparea Stat Islamic, a declarat luni, într-o conferință de presă, purtătorul de cuvânt al ONU, Stephane Dujarric.

Calificând situația drept „confuză”, Dujarric a declarat că este dificil pentru misiunea de menținere a păcii a ONU în Congo să obțină mai multe informații din cauza restricțiilor de circulație în zonă.

Luptele dintre CODECO, o asociație liberală a diferitelor grupări de miliție de etnie lendu, și Zair, un grup de autoapărare în principal de etnie hema, sunt în curs de desfășurare din 2017, dar s-au înrăutățit recent. Cel puțin 32 de civili au fost uciși de CODECO luna trecută, spun oficialii locali. În decembrie, Națiunile Unite au declarat că grupul insurgent își extinde zonele de control, atacând civili și armata congoleză și taxând comunitățile din zonele pe care le deține.

Puteţi urmări ştirile 10TV.RO şi pe Facebook!

Comentează

Back to top button