Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
EXTERNE

Liderul chinez își exprimă sprijinul pentru Iran pe fondul presiunilor occidentale

Liderul chinez Xi Jinping și-a exprimat sprijinul pentru Iran în timpul vizitei de marți a președintelui său, în timp ce Teheranul încearcă să extindă relațiile cu Beijingul și Moscova pentru a compensa sancțiunile occidentale privind dezvoltarea sa nucleară.

Relatarea oficială chineză despre întâlnirea lui Xi cu Ebrahim Raisi nu a indicat dacă au discutat despre atacul Rusiei asupra Ucrainei. Teheranul a furnizat drone militare guvernului președintelui rus Vladimir Putin, dar spune că acestea au fost livrate înainte de începerea războiului.

Xi și-a exprimat sprijinul pentru guvernul lui Raisi într-un limbaj pe care Beijingul îl folosește pentru a critica dominația Washingtonului asupra afacerilor globale. China și Iranul se portretizează, alături de Moscova, ca fiind contragreutăți ale puterii americane.

„China sprijină Iranul în protejarea suveranității naționale” și „rezistența la unilateralism și intimidare”, a declarat Xi într-o declarație transmisă de televiziunea de stat chineză pe site-ul său.

Xi și Raisi au participat la semnarea a 20 de acorduri de cooperare, inclusiv în domeniul comerțului și al turismului, a anunțat guvernul chinez. Acestea se adaugă la un acord strategic pe 25 de ani semnat în 2021 pentru a coopera în dezvoltarea petrolului, a industriei și a altor domenii.

Puteţi urmări ştirile 10TV.RO şi pe Facebook!

Comentează

Back to top button