Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
RĂZBOI

Rusia nu are forțe pentru a ataca Ucraina de pe teritoriul transnistrean – secretarul general al NATO

Federația Rusă nu dispune încă de suficiente forțe pentru a ataca Ucraina de pe teritoriul Transnistriei.

Acest lucru a fost declarat de secretarul general adjunct al NATO, Mircea Joan, în cadrul unei discuții cu ocazia începerii Conferinței de Securitate de la Munchen, informează European Pravda.

„Astăzi, Rusia nu are suficientă putere pentru a înconjura Ucraina din spate cu ajutorul Transnistriei, iar un astfel de plan încă există, apoi să captureze Odessa și apoi să obțină un coridor terestru spre vestul Transnistriei. Nu credem că Rusia are puterea de a face acest lucru”, a spus Jone.

Ce înseamnă o schimbare de guvern în Moldova? Cum va lupta Chișinăul cu separatismul?
În același timp, el a confirmat că Rusia încearcă să submineze sistemul democratic din Moldova.

„Și ceea ce încearcă să facă este să împiedice cursul pro-european al Moldovei, încearcă să lucreze cu diviziunile care există în această țară. Ei încearcă să submineze conducerea Maiei Sandu”, a spus Ioana.

El a adăugat că Rusia nu are „nici intenția, nici posibilitatea de a începe un război împotriva NATO”.

Sandu a condamnat o nouă încălcare a spațiului aerian al Republicii Moldova de către rachetele rusești
„Ea are destule probleme în Ucraina și trebuie să ajutăm Ucraina să creeze cât mai multe probleme Rusiei. Trebuie să fim foarte atenți și să evităm riscul de escaladare”, a declarat secretarul general adjunct al NATO.

La 13 februarie, președinta moldoveană Maia Sandu a confirmat că partea ucraineană i-a transmis planurile Kremlinului de a destabiliza situația din Moldova și că se pregătesc acțiuni de forță cu implicarea unor sabotori din afara țării – din Rusia, Belarus și Balcani.

La summitul UE de la Bruxelles din 9 februarie, președintele Vladimir Zelenski a declarat că serviciile secrete ucrainene au interceptat planurile Kremlinului de a prelua controlul asupra Republicii Moldova, după care liderul ucrainean i-a transmis imediat toate informațiile Maiei Sandu.

Puteţi urmări ştirile 10TV.RO şi pe Facebook!

Comentează

Back to top button