CULINAR

Descoperiți secretele aluatului italian autentic: O rețetă simplă și delicioasă

Un adevărat aluat în stil italian se caracterizează prin textura sa ușoară și aerisită și prin aroma sa delicată. Iată câteva secrete pentru a obține acest lucru:

Folosiți făină italiană: Acest tip de făină este fabricat din grâu moale și are o textură foarte fină, ceea ce o face perfectă pentru a crea un aluat ușor și aerisit.

Temperatura camerei și timpul: Aluatul trebuie lăsat să crească la temperatura camerei și trebuie lăsat să crească timp de minimum 3 ore și până la 24 de ore, în funcție de rețetă. Cu cât aluatul crește mai mult timp, cu atât va fi mai aromat.

Se frământă: Frământarea este esențială pentru dezvoltarea glutenului și pentru crearea unei texturi ușoare și aerisite. Aluatul trebuie frământat timp de cel puțin 10-15 minute.

Coacerea: Aluatul trebuie copt la o temperatură ridicată (480F-500F) pentru o perioadă scurtă de timp (aproximativ 2-3 minute) pentru a crea o crustă crocantă și un interior ușor și aerisit.

Utilizarea drojdiei naturale: Utilizarea drojdiei naturale, cunoscută și sub numele de aluat acrișor, adaugă un gust unic și autentic aluatului și, de asemenea, ajută la procesul de fermentare.

Urmând aceste sfaturi, puteți crea un adevărat aluat în stil italian, care este ușor, aerisit și plin de aromă.

Ingrediente:

500 g de făină (făina italiană este ideală, dar se poate folosi și făină de toate tipurile)
1 linguriță de sare
1 linguriță de zahăr
1 plic de drojdie uscată
300 ml de apă caldă


Mod de preparare:

Într-un castron mare, combinați făina, sarea și zahărul.

Într-un bol mic separat, dizolvați drojdia uscată în apa caldă. Se lasă amestecul să stea câteva minute până când devine spumos.

Turnați încet amestecul de drojdie în amestecul de făină, amestecând constant cu o lingură de lemn.

Odată ce aluatul începe să se adune, întoarceți-l pe o suprafață presărată cu făină și frământați-l timp de aproximativ 10 minute.

Aluatul trebuie să fie neted și elastic

Așezați aluatul într-un bol uns și acoperiți-l cu o cârpă umedă. Lăsați-l să crească într-un loc cald timp de aproximativ 1 oră sau până când își dublează dimensiunea.

Preîncălziți cuptorul la 220°C (425°F)

După ce aluatul a crescut, dați-i un pumn și dați-i forma dorită (de exemplu, o pâine rotundă sau un dreptunghi pentru pizza).

Așezați aluatul pe o foaie de copt unsă sau pe o piatră de pizza și coaceți-l timp de 20-25 de minute sau până când devine auriu.

Bucurați-vă de aluatul italian făcut în casă!

Puteţi urmări ştirile 10TV.RO şi pe Facebook!

Comentează

Back to top button