Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
SĂNĂTATE

Iarna si tulburarea bipolară: Cum să gestionam simptomele

Tulburarea bipolara si depresia sunt doua tulburari mentale diferite, dar care pot fi asociate.

Tulburarea bipolara este o tulburare afectiva caracterizata prin schimbari extreme ale dispozitiei, energiei si activitatii. Persoanele cu tulburare bipolara pot avea perioade de manie sau hipomanie (dispozitie excesiv de buna), urmate de perioade de depresie. Cauzele exacte ale tulburarii bipolare nu sunt cunoscute, dar se crede ca pot fi un amestec de factori genetici, biochimici si de mediu.

Depresia este o tulburare afectiva care se caracterizeaza prin simptome precum tristetea, pierderea interesului sau placerii, scaderea energiei, dificultatea de a lua decizii, si ganduri negative precum despre vinovatie sau auto-vatamare.

Cauzele depresiei pot fi multiple si pot include factori genetici, biochimici, de mediu si psihologici

In cazul in care un individ are ambele tulburari, aceasta poate fi mai dificil de tratat si poate necesita mai multe terapii si medicatie. Este important sa se consulte medicul sau un psihiatru pentru diagnostic si tratament adecvat.

Puteţi urmări ştirile 10TV.RO şi pe Facebook!

Comentează

Back to top button