Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
MOLDOVA

Maia Sandu: Respingerea neutralității de către Republica Moldova nu este o problemă

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a declarat că Moldova nu își pune deocamdată problema renunțării la statutul de neutralitate, ci ar trebui să se gândească la cum să se ocupe de securitatea țării.

„Acum nu se pune problema de a renunța la neutralitate – pentru că aceasta este stipulată în Constituția Republicii Moldova. Și dacă analizați ultimele sondaje, puteți vedea că majoritatea cetățenilor încă mai cred că neutralitatea trebuie menținută. Noi respectăm această alegere a cetățenilor”, a declarat Sandu.

Ea a menționat că, în același timp, autoritățile trebuie să lupte împotriva afirmațiilor manipulatoare potrivit cărora statutul de neutralitate al Republicii Moldova o împiedică să-și consolideze capacitățile de apărare.

„De asemenea, trebuie să continuăm o discuție serioasă despre ce trebuie să facem pentru a ne apăra, dacă putem asigura pacea și securitatea pe cont propriu”, a mai spus președintele.

Reamintim că, la 13 februarie, Sandu a dezvăluit detalii despre „planul Kremlinului” despre care Ucraina avertizase – Rusia ar fi plănuit, cu ajutorul protestelor opoziției și cu implicarea unor sabotori sub acoperire din Rusia, Belarus, Serbia și Muntenegru, să atace clădirile guvernamentale și să schimbe puterea în Moldova.

Puteţi urmări ştirile 10TV.RO şi pe Facebook!

Comentează

Back to top button