Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
RĂZBOI

Rusia lansează 32 de rachete în Ucraina pe timp de noapte – ce se știe

În noaptea de 16 februarie, armata rusă a atacat din nou teritoriul ucrainean cu rachete și drone. Sunt lovituri în nordul și vestul Ucrainei, în regiunile Dnipropetrovsk și Kirovohrad. Acest lucru a fost raportat de șeful Biroului prezidențial Andriy Yermak, relatează FREEDOM.

„Un alt atac cu rachete al rușilor. UAV-urile și rachetele au fost lansate noaptea. Din păcate, există lovituri în nordul, vestul Ucrainei, precum și în regiunile Dnipropetrovsk și Kirovograd”, a declarat șeful OPU.

Potrivit lui Yermak, rușii și-au schimbat ușor tactica.

„Ei efectuează recunoașteri active, folosesc ținte false. Dar apărarea antiaeriană a făcut față majorității rachetelor și UAV-urilor inamice”, a precizat el.

Natalya Humenyuk, șefa Centrului de presă de coordonare unită a forțelor de apărare din sudul Ucrainei, a informat că ocupanții ruși au recurs la un atac mixt asupra Ucrainei, implicând aviația strategică și dronele. În special, au fost trase opt Kalibers.

„Apărarea aeriană din sud a funcționat perfect – toate cele opt rachete au fost doborâte – șase deasupra regiunii Mykolaiv, două deasupra regiunii Kherson. Din nefericire, inamicul a folosit și alte mijloace de înfrângere – a fost un atac mixt, în special cu utilizarea dronelor și a avioanelor aviației strategice. Știm că au existat lovituri în regiunea Lviv”, a declarat Humenyuk.

Comandamentul Forțelor Aeriene al AFU a precizat că în total 32 de rachete de croazieră lansate din aer și de pe mare au fost trase de ruși asupra Ucrainei în timpul nopții.

„Au fost lansate 12 rachete de croazieră X-101/X-555 de la două bombardiere strategice Tu-95MS din zona Mării Caspice, opt rachete de croazieră Kalibr de la o fregată din zona Mării Negre, 12 rachete de croazieră X-22 de la șase bombardiere cu rază lungă de acțiune Tu-22m3 din zona Kursk și două rachete ghidate X-59 de la două avioane tactice Su-35 din zona Melitopol”, se arată în informații.

Forțele și mijloacele Forțelor Aeriene au distrus 14 rachete de croazieră Kh-101/Kh-555, Kalibr, și două rachete de aviație ghidate X-59.

Puteţi urmări ştirile 10TV.RO şi pe Facebook!

Comentează

Back to top button