Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
SOCIAL

Amenzile primite de primari, plătite din banii cetățenilor

Primarii care primesc amenzi pentru neîndeplinirea îndatoririlor de serviciu le vor putea plăti din bugetele instituțiilor publice, și nu din propriul buzunar.

Totul a plecat de la o hotărâre a Curții Constituționale care spune că primarii și conducătorii de instituții nu mai pot fi acuzați de abuz în serviciu, dacă nu încalcă o lege primară.

Astfel, amenzile pentru primarii care nu își îndeplinesc îndatoririle de serviciu vor fi plătite din bugetul instituțiilor publice.

Legea a trecut deja de Camera Deputaților și Senat în timp record, la nici o lună de la depunere.A fost înregistrată la Senat pe 24 noiembrie 2022, în procedură de urgență.

„Noua lege îndreaptă, de fapt, o eroare. Am avut discuții aprinse în Asociația Municipiilor din România.

Parlamentarii PSD au venit cu această corectare care este îndreptățită și ne vom îndrepta către funcționarul care a greșit.

În situația în care greșește primarul, există o comisie de disciplină, care este independentă în cazul fiecărei instituții și se ia decizia. În cazul în care primarul a greșit, acesta va plăti.

Nu era corect ca primarul să plătească pentru greșeli ale unor funcționari din alte mandate”, a declarat Constantin Toma, Președintele Executiv al Asociației Municipiilor din România pentru Antena 3.

Puteţi urmări ştirile 10TV.RO şi pe Facebook!

Comentează

Back to top button