Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
SĂNĂTATE

Ce trebuie să faci atunci când ai nasul înfundat: 5 sfaturi și trucuri eficiente

Dacă nasul dumneavoastră este înfundat în mod constant, poate fi foarte inconfortabil. Aceste tehnici pot ajuta la diluarea mucusului din nas și la reducerea inflamației. Bineînțeles, ar trebui să vă adresați mai întâi medicului dumneavoastră.

Vremea uscată și rece ne lasă adesea cu nasul înfundat toată iarna. Suflarea constantă a nasului și fața umflată poate fi cel puțin obositoare. De asemenea, dificultatea de a respira dimineața și seara nu este doar un inconvenient, ci o problemă serioasă care poate contribui la apnee în somn. Dacă aveți nasul înfundat tot timpul, ar trebui să vă consultați neapărat medicul. Alternativ, puteți încerca unele dintre aceste tehnici pe care Womans World vi le oferă pentru a vă ușura situația.

Încercați aburul de scorțișoară
Inhalarea oricărui tip de abur va ajuta la lichefierea mucusului din pasajele nazale și din plămâni, iar adăugarea unui vârf de cuțit de scorțișoară va ajuta la revigorarea simțului olfactiv.

Ce trebuie să faceți

Umpleți multicookerul cu două treimi din apă. Apoi adăugați 1 lingură de scorțișoară și setați aparatul la „low” fără a închide capacul. Stați în fața inhalatorului făcut manual timp de 10-15 minute, respirând adânc.

Încercați un masaj
Frecarea ușoară a feței stimulează sinusurile pentru a le curăța rapid.

Ce trebuie să faceți

Masați între sprâncene cu mișcări ușoare de mângâiere. Apoi deplasați-vă spre tâmple și alunecați-vă degetele de la podul nasului spre obraji. Repetați acest lucru de cinci ori.

Faceți o compresă cu ulei de eucalipt

Căldura liniștitoare vă va aduce o ușurare instantanee, iar câteva picături de ulei de eucalipt pe marginea de jos a compresei (unde se află nasul) vă vor ajuta să vă revigorați sinusurile și să reduceți inflamația. Aveți grijă să nu vă murdăriți uleiul pentru a nu vă intra în ochi. Stați cu o compresă caldă pe față timp de 10 minute.

Încercați un duș cu aromaterapie
Să faci un duș fierbinte seara este unul dintre cele mai bune remedii pentru nasul înfundat. Un simplu duș cu apă caldă are un efect terapeutic, iar aburul ajută la îmbunătățirea respirației.

Pentru a vă deschide și mai mult pasajele nazale, luați în considerare cumpărarea unui simplu generator de duș cu aburi pentru a adăuga parfumuri de plante la aburul cald.

Încearcă spray-ul de sare

Sarea purificată din Marea Moartă dizolvată în apă și apoi pulverizată în fiecare nară reduce inflamația care îngreunează respirația.

Puteți cumpăra un spray de sare gata preparat sau vă puteți face propriul spray folosind apă, sare și un pulverizator standard.

Dar nu uitați să vă consultați medicul înainte de a urma aceste sfaturi.

Puteţi urmări ştirile 10TV.RO şi pe Facebook!

Comentează

Back to top button