Această coptură este îndrăgită atât de adulți, cât și de copii și constituie o masă consistentă și satisfăcătoare pentru o masă în familie sau o reuniune prietenoasă. Plăcinta cu carne este un aluat delicat și moale de drojdie și o umplutură de carne suculentă. Este ușor de făcut și foarte gustos. Principalul lucru de reținut este să acoperiți aluatul cu un prosop pentru a-l face să crească de două ori.
Ingrediente
Pentru a pregăti aluatul:
făină de grâu – 300 g ou – 1 buc.
drojdie uscată – 1 linguriță.
apă – 150 ml
ulei vegetal – 30 ml
zahăr – 1 linguriță.
sare – 1 linguriță.
Pentru umplutură:
carne tocată de porc – 300 g
ceapă – 2 unități.
sare – după gust
piper negru măcinat – după gust
coriandru – după gust
Pentru a unge plăcinta:
ou – 1 buc.
lapte – 1 lingură.
Mod de preparare
Adăugați oul, uleiul vegetal, zahărul, sarea și drojdia la făina cernută. Se amestecă și se toarnă treptat apa caldă. Se frământă aluatul într-un castron, se acoperă cu un prosop și se lasă să crească timp de 1 oră. Aluatul ar trebui să se dubleze în dimensiune.
Se încălzește uleiul vegetal într-o tigaie, se adaugă ceapa tocată, carnea tocată, condimentele, sarea. Se prăjește timp de 8 minute. Se lasă umplutura să se răcească.
Se frământă ușor aluatul, se așază pe o masă ușor făinată. Împărțiți aluatul în două porții: o porție mai mare pentru partea de jos și o porție mai mică pentru partea de sus. Întindeți partea mai mare a aluatului într-o foaie mai mare decât diametrul formei pentru a face marginile. Se tapetează fundul formei cu pergament și se ung pereții cu ulei de gătit. Se întinde aluatul, se întinde umplutura de carne deasupra și se acoperă cu o bucată mai mică de aluat, apoi se strâng marginile cu grijă pentru ca plăcinta să nu se deschidă pe măsură ce se coace. Faceți o gaură în centrul tartei, astfel încât tarta să se coacă bine. Se bat oul și laptele împreună și se ung cu ele deasupra prăjiturii. Coaceți prăjitura în cuptorul preîncălzit la 180 de grade timp de 35-40 de minute, până când devine aurie. Se lasă prăjitura finită să se răcească în formă, apoi se scoate și se lasă să se răcească.
Sfaturi
Cel mai bine este să folosiți un vas de copt cu un diametru de 20 cm.
Păstrați aluatul la temperatura camerei.
Folosiți orice fel de umplutură.
Se lasă puțin aluat pentru decorare, dacă se dorește.
Poftă bună!
Puteţi urmări ştirile 10TV.RO şi pe Facebook!