Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
SĂNĂTATE

Top 5 nuci și semințe care favorizează pierderea în greutate

Nucile și semințele sunt alimente destul de calorice, dar se pare că unele dintre ele conțin o mulțime de nutrienți care te pot ajuta să arzi grăsimi.

Nucile și semințele ar trebui consumate în mod regulat, deoarece sunt nutrienți sănătoși și vă pot ajuta să vă simțiți sătulă mai mult timp datorită nivelului ridicat de proteine. Mâncându-le dimineața sau înainte de un antrenament te va ajuta să slăbești.

Se recomandă consumul a aproximativ 30 g de nuci și semințe pe zi, care sunt bogate în grăsimi și necesită timp pentru a fi absorbite și digerate.

Iată cinci dintre cele mai bune nuci și semințe pe care să le incluzi în meniul tău dacă vrei să slăbești.

Semințe de Chia
Semințele de chia sunt considerate unul dintre cele mai nutritive alimente de pe planetă. Acestea conțin 42 g de carbohidrați la 100 g, ceea ce este destul de mult, dar majoritatea acestor carbohidrați sunt fibre. Acest lucru face ca semințele de chia să fie un produs cu conținut scăzut de carbohidrați, ideal pentru oricine urmează o dietă keto și una dintre cele mai bune surse de fibre din lume.

Conținutul ridicat de fibre din semințele de chia le permite să absoarbă de 11-12 ori greutatea lor în apă, transformându-le în gelatină și extinzându-se în stomac.

Migdale

Migdalele sunt considerate unul dintre superalimentele naturii, datorită conținutului ridicat de proteine, antioxidanți și grăsimi sănătoase pentru inimă. Migdalele sunt o sursă bună de grăsimi mononesaturate, despre care se spune că favorizează senzația de sațietate și pot ajuta la reducerea poftei de mâncare. De asemenea, sunt o sursă bună de un aminoacid numit L-arginină, care ajută la arderea grăsimilor.

Consumul a doar trei până la cinci migdale în fiecare zi accelerează metabolismul grăsimilor și favorizează pierderea în greutate.

Pistachios
Din cauza gustului lor bogat și uleios, fisticul poate crea dependență. Se spune că un fistic conține aproximativ trei calorii, în comparație cu o migdală, de exemplu, care conține aproximativ 14 calorii fiecare.

Mai mult, potrivit unui studiu publicat în revista Nutrition, s-a dovedit că acestea ard grăsimile.

Nucă de Brazilia
Nucile de Brazilia pot accelera metabolismul datorită multor nutrienți diferiți, cum ar fi L-arginina, seleniul, tiamina și magneziul, iar datorită acestor nutrienți grăsimile pot fi arse mai repede.

Caju

Caju sunt o sursă excelentă de magneziu, iar magneziul permite organismului tău să metabolizeze grăsimile și carbohidrații, ajutându-te să slăbești mai ușor.

La fel ca și alte nuci, acestea sunt bogate în proteine, ceea ce reduce pofta de mâncare.

Puteţi urmări ştirile 10TV.RO şi pe Facebook!

Comentează

Back to top button