Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
EXTERNE

Cadavrele a 18 migranți au fost găsite într-un camion abandonat în Bulgaria

Poliția din Bulgaria a descoperit vineri un camion abandonat în care se aflau cadavrele a 18 migranți, care păreau să fi murit sufocați.

Ministerul de Interne a precizat că, potrivit primelor informații, camionul transporta aproximativ 40 de migranți, iar supraviețuitorii au fost transportați la spitalele din apropiere pentru tratament de urgență.

Ministrul bulgar al Sănătății, Assen Medzhidiev, a declarat că majoritatea supraviețuitorilor erau în stare foarte gravă.

„Au suferit din cauza lipsei de oxigen, hainele lor sunt ude, îngheață și, evident, nu au mâncat de zile întregi”, a declarat Medzhidiev.

Camionul a fost găsit abandonat pe o autostradă din apropierea capitalei Sofia. Șoferul nu se afla acolo, dar poliția a descoperit pasagerii într-un compartiment secret, sub o încărcătură de lemn.

Autoritățile nu au precizat imediat naționalitatea migranților. Presa bulgară a relatat că toți erau din Afganistan.

Bulgaria, o țară balcanică de 7 milioane de locuitori și cel mai sărac membru al Uniunii Europene, se află pe o rută importantă pentru migranții din Orientul Mijlociu și Afganistan care încearcă să intre în Europa dinspre Turcia. Foarte puțini intenționează să rămână, majoritatea folosind Bulgaria ca un coridor de tranzit în drumul lor spre vest.

Puteţi urmări ştirile 10TV.RO şi pe Facebook!

Comentează

Back to top button