EXTERNE

Victimele cutremurului din Turcia dorm în trenuri, corturi și sere

La aproape două săptămâni după ce un cutremur masiv a distrus zeci de mii de clădiri și a strămutat milioane de oameni în Turcia și Siria, multe persoane încă se luptă pentru a-și satisface nevoile de bază, iar unele dintre ele se adăpostesc în corturi, fabrici, vagoane de tren și sere.

Oamenii împinși din casele lor din zona dezastrului au descris o gamă largă de condiții: Unii au reușit să găsească dușuri calde regulate, în timp ce alții se temeau să moară de frig.

Guvernul turc și zeci de grupuri de ajutorare au lansat un efort masiv de ajutorare. Guvernul a declarat miercuri că peste 5.400 de containere maritime au fost folosite ca adăposturi și peste 200.000 de corturi au fost trimise.

Dar se confruntă cu un dezastru masiv. Guvernul spune că cel puțin 84.000 de clădiri, care conțin peste 332.000 de locuințe, au fost fie distruse de cutremurul din 6 februarie, fie prea avariate pentru a mai putea fi folosite. Nu există o cifră oficială a numărului de persoane strămutate în partea turcă a regiunii sinistrate, în care locuiesc aproximativ 14 milioane de persoane, adică 16% din populația țării.

Puteţi urmări ştirile 10TV.RO şi pe Facebook!

Comentează

Back to top button