Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
MOLDOVA

Moldova este importantă pentru Rusia – Analiză (VIDEO)

Statele Unite ale Americii sunt îngrijorate de interesul Rusiei pentru Moldova, deoarece Moldova, deși mică, este o țară importantă. Igor Eisenberg, profesor la Universitatea din New York.

„Statele Unite știu că Rusia pregătea, la propriu, o lovitură de stat în Moldova aproximativ, se pare, după cum o pregătea în Muntenegru înainte ca Muntenegru să adere la NATO. Moldova este o țară importantă, o țară mică, dar foarte importantă. În general, toate țările sunt importante. Nu poți să împarți țările în importante și neimportante. Moldova este importantă pentru Rusia, deoarece dacă Rusia ar reuși o lovitură de stat în Moldova, ar putea crea un cap de pod pentru acțiuni ulterioare împotriva Ucrainei”, a explicat el.

Eisenberg a precizat că Moldova este o țară democratică, o democrație tânără, la fel ca Ucraina.

„În mod natural, Rusia va face tot posibilul pentru a împiedica Moldova să se dezvolte, pentru a împiedica Moldova să adere la Uniunea Europeană, pentru a împiedica Moldova să devină parte a civilizației moderne, care constă în democrații liberale. Și de aceea, ceea ce se întâmplă în Moldova este cu siguranță foarte important și este foarte bine că Joe Biden a menționat în mod special Moldova în discursul său, că SUA acordă o importanță foarte mare acestui lucru”, a spus profesorul.

Sursa Freedom

Puteţi urmări ştirile 10TV.RO şi pe Facebook!

Comentează

Back to top button