Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
MOLDOVA

Premierul moldovean despre avertismentul lui Zelenski: „Rusia are mai multe scenarii de destabilizare”

Prim-ministrul moldovean Dorin Recean a confirmat că autoritățile moldovenești cunosc mai multe scenarii de destabilizare a situației din Republica Moldova.

Acesta a comentat astfel declarațiile președintelui ucrainean Vladimir Zelenski privind posibile planuri ale Federației Ruse de a da o lovitură de stat în Republica Moldova.

„Au existat și există mai multe scenarii de destabilizare. Acestea includ mai multe elemente, în special cele menționate de președintele Zelenski. Dar instituțiile noastre sunt pregătite pentru astfel de provocări: am trecut printr-o perioadă destul de instabilă în toamnă, avem o experiență solidă și suntem pregătiți pentru diferite scenarii care vizează securitatea Republicii Moldova”, a declarat Recean.

Anterior, președintele ucrainean Vladimir Zelenski a declarat că Rusia plănuiește să deschidă un al doilea front în Transnistria și ar putea folosi aeroportul din Chișinău pentru a redistribui trupe după lovitura de stat din Moldova.

El a dat asigurări că Ucraina va fi pregătită să ajute autoritățile moldovenești în situația de criză, în cazul în care va primi o astfel de solicitare.

Recean a menționat că Republica Moldova și-a consolidat capacitățile și este pregătită pentru diferite scenarii.

„Scopul nostru este de a asigura pacea și stabilitatea în țară, inclusiv în stânga țării. În același timp, Moldova pledează pentru o soluție pașnică a conflictului transnistrean. Există mai multe scenarii, doar unul dintre ele a fost menționat și nu au apărut acum. Aceste scenarii au fost elaborate încă de când Rusia a început războiul”, a declarat premierul moldovean.

Vă reamintim că la 13 februarie, președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a ieșit cu un briefing special în care a dezvăluit detaliile oferite de Ucraina – Kremlinul ar fi pregătit acțiuni de forță cu implicarea unor sabotori cu pregătire militară din afara țării – din Rusia, Belarus, dar și din Serbia și Muntenegru.

Puteţi urmări ştirile 10TV.RO şi pe Facebook!

Comentează

Back to top button