Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
MOLDOVA

Putin a anulat decretul prin care recunoștea suveranitatea Republicii Moldova în problema transnistreană

Vladimir Putin a anulat, marţi, un decret din 2012 în care erau stabilite principiile directoare ale politicii externe a Rusiei. În actul respectiv se făcea referire inclusiv la Republica Moldova.

Mai exact, în decret era stipulat inclusiv faptul că trebuie găsite „căi de soluţionare a problemei transnistrene pe baza respectării suveranităţii, integrităţii teritoriale şi statutului de neutralitate al Republicii Moldova”.

În Monitorul Oficial al Federaţiei Ruse este publicat un „Decret al Preşedintelui Federaţiei Ruse nr.111 din 21 februarie 2023 cu privire la invalidarea Decretului Preşedintelui Federaţiei Ruse nr. 605 din 7 mai 2012 cu privire la măsurile de punere în aplicare a politicii externe a Federaţiei Ruse”.

Măsura de anulare a decretului semnalează că Moscova îşi reconsideră principiile recunoscute până acum în relaţiile internaţionale şi vine după discursul rostit, marţi, în Parlament, în care Vladimir Putin a anunţat că războiul din Ucraina va continua şi că este un război de facto cu SUA şi NATO.

Sursa Pro tv

Puteţi urmări ştirile 10TV.RO şi pe Facebook!

Comentează

Back to top button