ACTUALITATE

România oprește activitățile Centrului Rus de Cultură și Știință din București

Ministerul român de Externe l-a convocat pe ambasadorul rus pentru a-l informa cu privire la decizia de a opri activitatea Centrului Rus de Cultură și Știință din București.

„La solicitarea ministrului Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, ambasadorul Federației Ruse la București a fost convocat marți, 21 februarie 2023, la sediul Ministerului Afacerilor Externe pentru a fi informat cu privire la decizia autorităților române de a suspenda activitățile Centrului Rus de Cultură și Știință din România”, a transmis Ministerul român de Externe.

Ambasadorului rus i s-au reamintit situațiile repetate în care Centrul a recurs în mod deliberat la acțiuni menite să denatureze realitatea și adevărul istoric la nivelul opiniei publice românești.

„Aceste derapaje s-au intensificat și au căpătat un nou accent, mai ales în ultima perioadă, după ce Federația Rusă a declanșat un război de agresiune împotriva Ucrainei. Prin acțiunile sale, Centrul s-a îndepărtat iremediabil de la scopurile sale firești de consolidare a legăturilor culturale și, din păcate, s-a transformat într-un instrument de propagandă, dezinformare și justificare a crimelor de război ale Federației Ruse în Ucraina”, precizează Ministerul român de Externe.

Purtătorul de cuvânt i-a transmis ambasadorului rus dezaprobarea fermă a părții române față de încercările constante ale părții ruse de a desfășura atacuri hibride și de dezinformare prin distorsionarea și manipularea deliberată a realității.

După cum s-a relatat, ministrul român de externe, Bogdan Aurescu, a declarat că va propune UE să introducă un regim de sancțiuni separate împotriva Rusiei pentru încercările de destabilizare a situației din Republica Moldova.

Puteţi urmări ştirile 10TV.RO şi pe Facebook!

Comentează

Back to top button