EXTERNE

Coreea de Nord afirmă că a lansat rachete de croazieră în timpul unor exerciții rivale

Coreea de Nord a declarat vineri că a testat cu o zi mai devreme rachete de croazieră cu rază lungă de acțiune în largul coastei sale estice, adăugând astfel o serie de provocări la demonstrațiile de armament, în timp ce rivalii săi își intensifică antrenamentele militare.

Lansările, care au fost confirmate ulterior de armata sud-coreeană, au avut ca scop verificarea fiabilității rachetelor și a capacităților de răspuns rapid ale unității care operează aceste arme, a declarat presa de stat nord-coreeană.

Lansările au avut loc în timp ce SUA și Coreea de Sud au organizat o simulare la Washington, cu scopul de a-și ascuți răspunsul la amenințările nucleare nord-coreene.

Agenția oficială de știri Korean Central News Agency din Pyongyang a declarat că cele patru rachete au zburat timp de aproape trei ore după ce au fost lansate de pe coasta de nord-est, au desenat modele ovale și în formă de opt deasupra mării și au arătat că pot lovi ținte aflate la o distanță de 2.000 de kilometri (1.240 de mile).

Statul Major interarme al Coreei de Sud a declarat că detaliile zborului anunțate de Coreea de Nord prezintă discrepanțe cu citirile efectuate de serviciile de informații americane și sud-coreene, dar nu a oferit detalii. Acesta a precizat că aliații continuă să analizeze lansările.


Lee Hyojung, purtătorul de cuvânt al Ministerului Unificării de la Seul, care se ocupă de afacerile intercoreene, a denunțat Coreea de Nord pentru intensificarea activității de testare în ciuda semnelor de adâncire a izolării economice și a insecurității alimentare.

Puteţi urmări ştirile 10TV.RO şi pe Facebook!

Comentează

Back to top button