Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
RĂZBOI

Greșelile strategice ale lui Putin în invadarea Ucrainei și sarcina cheie a NATO – VIDEO

NATO a avut informații exacte cu privire la planurile și intențiile Rusiei de a invada Ucraina. Alianța a făcut schimb de informații, ceea ce nu face în mod normal. Secretarul general al Alianței Nord-Atlantice, Jens Stoltenberg, a declarat acest lucru.

„Am înțeles cu toții în acea zi că aceasta este Europa, aceasta este lumea de dinainte și lumea de după 24 februarie. Dar în NATO a fost cu adevărat… Am fost bine pregătiți pentru că știam că se va întâmpla. Fusesem avertizați în legătură cu acest lucru. Timp de multe luni. Așa că am convocat Consiliul în acea dimineață, am activat planurile de apărare ale NATO, ceea ce înseamnă că am adăugat mai multe trupe în partea de est a Alianței și am consolidat sprijinul nostru pentru Ucraina, așa că am avut un fel de atmosferă calmă și măsurată aici, la sediul central, ceea ce înseamnă că știam exact ce avem de făcut. Dar am văzut, de asemenea, seriozitatea și gravitatea a ceea ce se întâmplă în Ucraina”, a spus el.

Secretarul general al NATO a declarat că războaiele sunt în mod inerent imprevizibile, astfel că nimeni nu poate spune când sau cum se va încheia războiul Rusiei împotriva Ucrainei.

„Ceea ce știm cu siguranță este că președintele Putin a făcut două mari greșeli strategice atunci când a invadat Ucraina. Prima a fost că a subestimat complet Ucraina: curajul lor, curajul poporului ucrainean, al forțelor armate ucrainene și al conducerii ucrainene. În al doilea rând, a subestimat NATO și pe partenerii noștri, deoarece am demonstrat unitate și determinare în susținerea Ucrainei, lucru la care el nu se aștepta deloc… Planul său a fost să cucerească Kievul în câteva zile și să controleze Ucraina timp de câteva săptămâni, iar acest lucru a eșuat complet”, a declarat Stoltenberg.

El a subliniat că, dacă dictatorul rus Putin și Rusia ar înceta să lupte, războiul s-ar opri și ar exista pace. Iar dacă președintele Zelensky și Ucraina vor înceta să lupte, Ucraina va înceta să mai existe ca stat suveran și independent.

„Nu sunt două părți egale. Este agresorul și victima agresiunii”, a explicat secretarul general al NATO.

Stoltenberg a spus că Alianța trebuie să garanteze că va rupe ciclul agresiunii rusești, trebuie să împiedice Kremlinul să submineze securitatea europeană și trebuie să găsească mecanisme care să garanteze că Federația Rusă nu va mai ataca din nou după ce acest război se va încheia.

„Nu știm când se va termina războiul. Dar știm că, atunci când războiul se va termina, trebuie să ne asigurăm că istoria nu se va repeta. Acest lucru face parte din tipar: Georgia în 2008, Donbass, Crimeea în 2014 și apoi invazia la scară largă de anul trecut. Trebuie să ne asigurăm că întrerupem ciclul agresiunii rusești. Trebuie să împiedicăm Rusia să submineze securitatea europeană și, prin urmare, trebuie să ne asigurăm că Ucraina are capacitatea militară, forța de a descuraja noi agresiuni și să găsim mecanisme pentru a ne asigura că Rusia nu va ataca din nou după ce acest război se va încheia”, a spus el.

Secretarul general al NATO a comentat și poziția Chinei cu privire la războiul Rusiei împotriva Ucrainei:

„Nu am văzut nicio livrare de ajutor letal din partea Chinei către Rusia, dar am văzut indicii că se gândesc și, posibil, plănuiesc să facă acest lucru și de aceea Statele Unite și alți aliați avertizează foarte clar împotriva acestui lucru. Iar China cu siguranță nu ar trebui să sprijine războiul ilegal al Rusiei, care este o încălcare flagrantă a dreptului internațional. China este membră a Consiliului de Securitate al ONU, iar războiul de agresiune al Rusiei împotriva Ucrainei este o încălcare a Cartei ONU. Principiul de bază al acestei Carte este acela de a respecta integritatea altor națiuni și de a nu invada o altă țară cu sute de mii de soldați și, cu siguranță, China nu ar trebui să facă parte din acest lucru.”

Puteţi urmări ştirile 10TV.RO şi pe Facebook!

Comentează

Back to top button