Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
EXTERNE

Gripa aviară a ucis o fetiță de 11 ani în Cambodgia, potrivit autorităților

O fetiță în vârstă de 11 ani din Cambodgia a murit din cauza gripei aviare, în prima infecție umană cu H5N1 cunoscută în această țară din 2014 încoace, au anunțat autoritățile sanitare.

Gripa aviară, cunoscută și sub numele de gripă aviară, se răspândește în mod normal la păsările de curte și nu a fost considerată o amenințare pentru oameni până în 1997, când a apărut un focar de gripă aviară printre vizitatorii piețelor de păsări vii din Hong Kong. Cele mai multe cazuri umane din întreaga lume au implicat contactul direct cu păsările de curte infectate, dar recent au apărut îngrijorări cu privire la infecțiile la o varietate de mamifere și la posibilitatea ca virusul să evolueze pentru a se răspândi mai ușor între oameni.

Fetița din provincia rurală Prey Veng din sud-estul țării s-a îmbolnăvit la 16 februarie și a fost trimisă pentru a fi tratată la spitalul din capitala Phnom Penh. Ea a fost diagnosticată miercuri după ce a suferit o febră de până la 39 de grade Celsius (102 Fahrenheit), cu tuse și dureri în gât și a murit la scurt timp după aceea, a declarat miercuri seară Ministerul Sănătății într-un comunicat.

Oficialii din domeniul sănătății au prelevat probe de la o pasăre sălbatică moartă într-o zonă de conservare din apropierea casei fetei, a precizat ministerul într-o altă declarație de joi. Acesta a precizat că echipele din zonă vor avertiza, de asemenea, locuitorii să nu atingă păsările moarte și bolnave.

Ministrul cambodgian al Sănătății, Mam Bunheng, a avertizat că gripa aviară reprezintă un risc deosebit de ridicat pentru copiii care pot hrăni sau colecta ouă de la păsările domestice, se joacă cu păsările sau le curăță cuștile.

Puteţi urmări ştirile 10TV.RO şi pe Facebook!

Comentează

Back to top button