Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
EXTERNE

Israelul aprobă construcția a peste 7.000 de locuințe în colonii, spun grupurile de interese

Guvernul israelian de extremă-dreapta a aprobat peste 7.000 de noi locuințe în așezările evreiești din Cisiordania, au declarat joi susținătorii și oponenții coloniilor. Măsura sfidează opoziția internațională din ce în ce mai mare față de construcțiile din teritoriul ocupat.

Anunțul a fost făcut la doar câteva zile după ce Consiliul de Securitate al ONU a adoptat o declarație în care critică puternic construcția de colonii israeliene pe teritoriile ocupate revendicate de palestinieni. Statele Unite, cel mai apropiat aliat al Israelului, au blocat ceea ce ar fi fost o rezoluție și mai dură, cu caracter obligatoriu din punct de vedere juridic, diplomații afirmând că au primit asigurări israeliene de a se abține de la acte unilaterale timp de șase luni.

Noile aprobări au avut loc în timpul unei reuniuni de două zile care s-a încheiat joi și au părut să contrazică aceste afirmații. Statele Unite au criticat în mod repetat construcția de colonii israeliene, spunând că aceasta subminează speranțele pentru o soluție cu două state cu palestinienii, dar nu au luat nicio măsură pentru a o opri.

Peace Now, un grup de supraveghere împotriva colonizării care a participat la reuniune, a declarat că un comitet de planificare a acordat aprobări pentru aproximativ 7.100 de noi unități de locuințe în Cisiordania.

Grupul a declarat că comitetul a programat o întâlnire luna viitoare pentru a discuta planurile de dezvoltare a unei zone strategice la est de Ierusalim, cunoscută sub numele de E1. În trecut, SUA au blocat proiectul, care ar diviza în mare parte Cisiordania și despre care criticii spun că ar face imposibilă înființarea unui stat palestinian viabil alături de Israel.

Puteţi urmări ştirile 10TV.RO şi pe Facebook!

Comentează

Back to top button