Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
RĂZBOI

Ucrainenii de pe pământul lor apără valorile pe care trăiește și marea majoritate a populației Europei – Discursul președintelui Zelenski

Aici, pe pământ ucrainean, ucrainenii apără exact acele valori pe care se bazează viața nu numai a poporului ucrainean, ci și a majorității absolute a națiunilor din Europa. Acest lucru a fost declarat de președintele ucrainean Volodimir Zelenskii în discursul său de seară adresat cetățenilor.

Comandantul suprem suprem a ținut o ședință obișnuită a Stavka. A existat un format extins și rapoarte detaliate.

„Zaluzhni, Sirski, Tarnavski, Moskalev, Naev. Situația de-a lungul liniilor principale. Estul – foarte greu. Este dureros. Dar facem tot posibilul să rezistăm. Sud – situația este destul de periculoasă în unele zone, dar soldații noștri au căi și mijloace de a răspunde invadatorului. Odessa și zona Mării Negre – noi controlăm situația. Nord – toți soldații noștri din această direcție pot vedea fiecare intenție a inamicului. Ne întărim acolo unde este necesar. A existat un raport al șefului GUR Budanov cu privire la intențiile actuale ale ocupantului. Există o decizie privind contracararea noastră”, a declarat Zelenski.

Problemele legate de producția și aprovizionarea cu muniții și arme au fost discutate separat și în detaliu la Stavka.

„Bineînțeles, nu pot da public detalii în acest sens. Dar este o muncă semnificativă. Mă bucur să aud la Stavka că, chiar și în astfel de condiții, avem capacitatea corespunzătoare”, a adăugat șeful statului.

Președintele primește rapoarte detaliate privind situația din Kherson. Acolo, ca urmare a unei alte lovituri rusești, o conductă principală, care asigura încălzirea pentru aproximativ 600 de locuințe – peste 40.000 de persoane – a fost avariată. Lucrările de reparații vor continua fără întrerupere până la restabilirea alimentării cu căldură.

„Și o vom restabili! Indiferent de ce fac acești teroriști și ciudați ruși, vom restabili totul”, a asigurat Zelensky.

Președintele a purtat discuții cu premierul spaniol, care a sosit la Kiev.

„Am mulțumit pentru sprijinul politic și de apărare foarte important al Spaniei. Pentru că a fost alături de noi în apărarea împotriva terorii rusești în timpul unui an de război total, Spania este alături de noi. Aceasta este o cooperare foarte valoroasă și valoroasă. Aici, pe pământul nostru, apărăm valorile pe care nu doar poporul nostru, ci și majoritatea absolută a popoarelor din Europa își susțin viața. Desigur, viața Spaniei se bazează, de asemenea, pe aceste valori. Și, astfel, ne înțelegem foarte bine unii pe alții. Spania a devenit parte a coaliției noastre de tancuri. Spania ne-a ajutat în ceea ce privește protecția cerului nostru. Există mulți alți parametri de sprijin, atât cei deja implementați, cât și cei planificați de noi”, a declarat șeful statului.

Zelenskii s-a întâlnit cu o delegație a rețelei parlamentare globale Unite pentru Ucraina. Aceștia sunt reprezentanți ai 13 parlamente europene și ai Parlamentului European. Subiectele întâlnirii au fost armele pentru soldații ucraineni, sancțiunile împotriva statului terorist și punerea în aplicare a inițiativelor de pace, în special a formulei de pace.

Puteţi urmări ştirile 10TV.RO şi pe Facebook!

Comentează

Back to top button