Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
RĂZBOI

SUA alocă 2 miliarde de dolari în drone, muniție și ajutoare pentru Ucraina

Pentagonul a anunțat vineri un nou pachet de asistență de securitate pe termen lung pentru Ucraina, marcând prima aniversare a invaziei Rusiei cu un angajament de 2 miliarde de dolari pentru a trimite în luptă mai multe muniții și o varietate de drone mici și de înaltă tehnologie.

Anunțul vine la doar câteva zile după ce președintele Joe Biden a efectuat o vizită neanunțată la Kiev și a promis angajamentul continuu al Americii față de Ucraina. Biden i-a spus președintelui Volodimir Zelenski și poporului său că „americanii sunt alături de voi, iar lumea este alături de voi”.

Într-o declarație de vineri, Pentagonul a precizat că ajutorul include arme pentru a contracara sistemele fără pilot ale Rusiei și mai multe tipuri de drone, inclusiv drona Kamikaze Switchblade 600 modernizată, precum și echipamente de detectare a războiului electronic.

De asemenea, include bani pentru muniție suplimentară pentru sistemele de rachete de artilerie de mare mobilitate, cartușe de artilerie și muniții pentru sistemele de rachete ghidate cu laser. Dar, într-o mișcare neobișnuită, Pentagonul nu a oferit detalii despre câte cartușe de orice fel vor fi cumpărate. Incluzând acest ultim pachet, SUA au angajat acum peste 32 de miliarde de dolari în asistență de securitate pentru Ucraina de la invazia Rusiei.

Puteţi urmări ştirile 10TV.RO şi pe Facebook!

Comentează

Back to top button