Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
LIFESTYLE

Când începe Postul Paștelui 2023. Ce nu trebuie să faci de Lăsatul Secului de carne

Pentru creștinii ortodocși, respectarea Postului Mare este foarte importantă. Este o perioadă de renunțare la sine, de purificare și de aspirație către Dumnezeu.

În 2023, perioada Postului Mare va dura de la 27 februarie până la 15 aprilie.

Începutul și sfârșitul Postului Mare
Datele Postului Mare se schimbă în fiecare an. Potrivit canoanelor ortodoxe, perioada Postului Mare începe exact cu șapte săptămâni înainte de Paște și durează 48 de zile, până în sâmbăta dinaintea Învierii. În 2023, Postul Mare începe la 27 februarie și se încheie la 15 aprilie.

Această perioadă este împărțită în:
-Săptămâna Mare (cinci săptămâni și cinci zile);
-Sabatul lui Lazăr;
-Intrarea Domnului în Ierusalim (Duminica Floriilor);
-Săptămâna Sfântă (durează șase zile, a șaptea zi este Paștele).

Câte zile sunt lungi?
De fapt, Postul Mare nu durează 40 de zile, așa cum mulți obișnuiau să socotească, ci 48 de zile, deoarece la Săptămâna Mare se adaugă Săptămâna Sfântă (ultima săptămână înainte de Paști).

Pregătirea pentru Postul Mare
Deoarece în timpul Postului Mare dieta obișnuită este sever restricționată, această perioadă poate fi o mare solicitare pentru organism.

De aceea, este prudent să vă pregătiți din timp:
-cu cel puțin două săptămâni înainte de Postul Mare, este necesar să se reducă treptat cantitatea de produse animale din alimentație, inclusiv carnea;
-creșteți zilnic cantitatea de alimente (mai ales proteine) de origine vegetală;
-să nu mai consumați chefir, iaurt, lapte acru și alte produse lactate fermentate cu cel puțin o săptămână înainte de post.

Puteţi urmări ştirile 10TV.RO şi pe Facebook!

Comentează

Back to top button