Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
SOCIAL

Cod ROȘU de inundații pe Râul Bega: Zeci de copii, evacuați de urgență

Este cod roșu și pericol iminent de inundații, pompierii au fost chemați de urgență la serviciu, sunt avertizări prin RO-ALERT, iar copiii au fost evacuați din școli. Alte nouă județe sunt sub cod portocaliu de ninsori puternice și viscol. 

Cod roşu de inundaţii, emis pentru județul Timiș. Autorităţile au trimis inclusiv un mesaj de avertizare prin sistemul Ro-Alert, iar mai mulţi localnici din județul Tmiș ar putea fi evacuați, în zonele unde apa a ajuns la câţiva metri de case.

Râul Bega aproape că ajunge la locuinţele oamenilor.

Pompierii din cadrul Detașamentului Lugoj și Stației Făget au fost solicitați să intervină, în această dimineață, pentru:

– evacuarea apei din 5 gospodării în comuna Răchita și 1 din orașul Făget;

– degajarea apei de pe drumul DJ 609 Cladova – Dubești.

Zeci de elevi, evacuați de urgență

Copii dintr-o școală și cei de la o grădiniță au fost evacuați din cauza apelor care au intrat în clase. 

65 de elevi au fost evacuați dintr-o școala gimnazială Răchita din județul Timiș, după ce apele râului Bega au ajuns în sălile de curs. La nivelul Județului a fost convocată o ședință a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență pentru a se lua decizii. 

Autoritățile din Timiș au cerut ajutor din județele limitrofe, iar pompierii din Arad și Hunedoara au mers în zonele inundate cu motopompe pentru a ajuta la scoaterea apei din gospodăriile oamenilor. 

Având în vederea revărsarea râului Bega pe o lungime de aproximativ 100 m, se acționează pentru consolidarea și înălțarea digului din zona localității Răchita.

Se intervine pentru gestionarea acestei situații de urgență cu o autospecială de serviciu, două autospeciale de lucru, 2 motopompe remarcabile și 2 motopompe transportabile, 1 încărcător cu saci, 1 buldoexcavator, cu un efectiv de 27 pompieri.

De asemenea, a fost dislocată o autospecială de transport personal și victime multiple din cadrul Detașamentului Lugoj, informează ISU Timiș.

În sprijin intervin 6 voluntari din cadrul Primăriei Dumbrava.

Sursa Realitatea

Puteţi urmări ştirile 10TV.RO şi pe Facebook!

Comentează

Back to top button