Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
EXTERNE

Orban este din nou incapabil să decidă dacă Rusia sau NATO este de vină pentru atacul Rusiei asupra Ucrainei

Ungaria recunoaște că Rusia este în mod clar agresorul și autorul războiului împotriva Ucrainei, dar ezită să atribuie Rusiei întreaga responsabilitate politică pentru acest război.

Potrivit Telex, ministrul responsabil de cabinetul premierului, Gergely Gulash, a declarat acest lucru în cadrul unui briefing.

Gulash a declarat că Kremlinul este în mod clar responsabil din punct de vedere legal pentru declanșarea războiului, dar din punct de vedere politic „există nuanțe”.

„Dacă NATO ar fi dat garanții că Ucraina nu va adera la alianță pe termen lung, atunci atacul rusesc ar fi putut fi evitat, sau ar fi fost doar o scuză falsă”, a declarat Gergel Gulasz, adăugând că, se presupune că Occidentul ar fi trebuit să încerce acest lucru, cel puțin pentru a se asigura că Putin l-a folosit doar ca scuză pentru a ataca Ucraina.

El a adăugat că Ungaria consideră că lupta Ucrainei pentru suveranitate este eroică.

„De asemenea, credem că este bine că granița ungară este departe de granița rusă – și de aceea am susținut întotdeauna o Ucraină suverană”, a spus ministrul.

Reamintim că la aniversarea marelui război, premierul ungar Viktor Orban a făcut apel la negocieri și a spus că Moscova nu poate câștiga, dar o putere nucleară nu poate fi încolțită.

Puteţi urmări ştirile 10TV.RO şi pe Facebook!

Comentează

Back to top button