Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
RĂZBOI

De ce se duce Lukașenko în China

China ar putea încerca să se folosească de acordurile sale cu Belarus pentru a ascunde încălcările sancțiunilor privind livrările de arme către Rusia, spun analiștii de la Institutul pentru Studiul Războiului.

ISW speculează că Alexandr Lukașenko intenționează să se întâlnească cu Xi Jinping, probabil pentru a ajuta Rusia și China să evite sancțiunile, în contextul în care China are în vedere furnizarea de ajutor letal Rusiei.

Institutul amintește că Lukașenko a anunțat că intenționează să viziteze China în perioada 28 februarie – 2 martie și să se întâlnească cu Xi Jinping, probabil pentru a semna acorduri privind comerțul, investițiile, proiecte comune de mare anvergură și alte probleme.

Verbatim: „Anunțul lui Lukașenko privind vizita planificată coincide cu rapoartele conform cărora, potrivit unor înalți oficiali americani, China ia serios în considerare vânzarea către Rusia de drone de luptă, arme personale, precum și obuze de artilerie de 122 mm și 152 mm.

Oficialii ruși și chinezi ar fi elaborat, de asemenea, planuri de a furniza drone Rusiei în baza unor documente de transport falsificate pentru a evita sancțiunile internaționale.

Este posibil ca China să încerce să folosească acordurile cu Belarus pentru a acoperi încălcările sancțiunilor.”

Sursa: Raport ISW

Puteţi urmări ştirile 10TV.RO şi pe Facebook!

Comentează

Back to top button