Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
EXTERNE

Guvernul francez face apel la autoritățile locale să limiteze consumul de apă din cauza secetei extreme

Ministrul francez al tranziției ecologice, Christophe Beshou, a cerut luni, în timpul unei întâlniri cu prefecții departamentelor cheie, să ia măsuri imediate în contextul uneia dintre cele mai mari secete din ultima vreme.

Beshou a declarat acest lucru, potrivit BFMTV.

„Umiditatea solului este sub nivelul normal în toate departamentele, atunci când ne uităm la umiditatea solului. Avem trei regiuni – Occitania, Sudul și Auvergne-Rhône-Alpes – în care umiditatea solului este comparabilă cu cea de la sfârșitul lunii mai”, a subliniat el.

Ministrul a adăugat că „a nu lua măsuri restrictive astăzi ar fi iresponsabil”.

„Le-am cerut prefecților să rămână vigilenți și, departament cu departament, să ia măsurile necesare”, a continuat Béchu, explicând că aceștia ar trebui să emită un ordin de restricție „încă de pe acum”.

Agenția franceză de meteorologie prevede că luna februarie 2023 se va încheia cu un deficit de precipitații de peste 50% și va fi cea mai secetoasă lună februarie înregistrată în Franța din 1959 încoace. Anul trecut, 2022 a fost pentru Franța cel mai călduros an din ultimii 120 de ani – de la începutul secolului trecut – și unul dintre cei mai secetoși.

În acest context, guvernul francez îi îndeamnă deja pe cetățeni să folosească apa cu moderație, deoarece a fost o iarnă foarte secetoasă, iar vara poate fi dificilă.

Puteţi urmări ştirile 10TV.RO şi pe Facebook!

Comentează

Back to top button