Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
EXTERNE

În Anglia și Țara Galilor, acum te poți căsători doar de la 18 ani, nu de la 16 ani

Legea privind căsătoria și parteneriatul civil pentru Anglia și Țara Galilor, adoptată în aprilie 2022, a intrat în vigoare luni, ridicând vârsta minimă de consimțământ pentru căsătorie în aceste țări din Regatul Unit de la 16 la 18 ani.

Noua legislație urmărește să combată căsătoriile forțate care pot dăuna unui copil. Ea prevede pedepse cu închisoarea de până la șapte ani pentru exploatarea copiilor vulnerabili prin forțarea lor să se căsătorească.

„Vârsta de 18 ani este recunoscută pe scară largă ca fiind vârsta la care o persoană devine adultă și dobândește drepturi depline ca cetățean”, a explicat guvernul britanic decizia.

Înainte ca legea să intre în vigoare în Anglia și Țara Galilor, căsătoria forțată era o infracțiune doar atunci când se dovedea că a existat constrângere – cum ar fi violența. Acum este o infracțiune să forțezi un copil sub 18 ani să se căsătorească în orice circumstanțe, fără a fi nevoie să dovedești că a fost folosită o formă de constrângere.

„Căsătoria copiilor este deseori asociată cu abuzul domestic asupra fetelor, absolvirea timpurie, oportunități limitate de carieră și probleme grave de sănătate fizică și mentală”, subliniază guvernul britanic.

Noua legislație nu afectează situația din Scoția și Irlanda de Nord, unde vârsta minimă de consimțământ la căsătorie este în continuare de 16 ani (în Irlanda de Nord doar cu acordul părinților). Aceeași cifră este stabilită și în majoritatea țărilor europene.

În Germania și în Țările de Jos, de exemplu, vârsta minimă de consimțământ la căsătorie este de 18 ani, dar în Franța și Belgia această chestiune nu a fost legiferată. În Spania, vârsta minimă de consimțământ a fost de 14 ani până în 2015, când a fost ridicată la 16 ani.

Puteţi urmări ştirile 10TV.RO şi pe Facebook!

Comentează

Back to top button