Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
ECONOMIE

Petrolul se ieftinește pe fondul întăririi dolarului

Prețul petrolului a scăzut luni, în schimburi volatile, deoarece întărirea dolarului și îngrijorările legate de riscurile de recesiune au contrabalansat câștigurile obținute în urma planurilor Rusiei de a intensifica reducerile de aprovizionare cu petrol.

Cum au evoluat prețurile

Contractele futures pentru petrolul american West Texas Intermediate (WTI) s-au tranzacționat la 75,98 dolari pe baril, cu 34 de cenți, sau cu 0,5% mai puțin.

Contractele futures pentru petrolul Brent au scăzut cu 48 de cenți, sau 0,6%, la 82,68 dolari pe baril, la ora 07:33 GMT.

Motivele modificării prețurilor

Dolarul a atins luni un maxim al ultimelor șapte săptămâni, după ce o serie de date economice puternice din SUA au întărit opinia că Rezerva Federală va fi nevoită să majoreze în continuare ratele dobânzilor.

Un dolar puternic face ca mărfurile cu prețuri în moneda americană să fie mai scumpe pentru deținătorii de alte monede.

„Prețul petrolului continuă să fie ghidat de sentimentul de pe piețele financiare mai largi”, a declarat Vandana Hari, fondator al Vanda Insights, o firmă de analiză a pieței petroliere.

Îngrijorările legate de poziția pesimistă a Fed au revenit în prim-plan vineri, după ce indicele prețurilor cheltuielilor personale de consum a crescut luna trecută cu 0,6%, după ce în decembrie a crescut cu 0,2%, scrie Reuters.

„Dacă aversiunea față de risc continuă să crească, este posibil ca petrolul să fie din nou sub presiune”, a spus Hari.

Stocurile de țiței din SUA au crescut săptămâna trecută la cel mai ridicat nivel din mai 2021, potrivit datelor Administrației pentru Informații în domeniul Energiei (EIA).

Între timp, Rusia intenționează să reducă exporturile de petrol din porturile sale vestice cu 25% în martie, comparativ cu februarie, mai mult decât reducerea producției de 5% anunțată anterior.

Puteţi urmări ştirile 10TV.RO şi pe Facebook!

Comentează

Back to top button