Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
ANCHETE

Primarul Nicușor Dan distruge podul monument din Cișmigiu (FOTO)

După aproape trei ani de promisiuni, edilul general al Capitalei a catadicsit să aloce bani pentru refacerea Podului Mare din Parcul Cișmigiu, dar acum se constată că monumentul istoric a fost distrus.

800.000 de euro pentru refacerea Podului Mare

Pe data de 2 iunie 2022, Consiliului General al Municipiului București a aprobat reparațiile pentru Podul Mare din Parcul Cișmigiu. Valoarea totală a investiției a fost de 3.932.259 de lei, adică circa 800.000 de euro iar termenul de execuție s-a spus că a scăzut de la nouă luni la șapte luni. Numai că pe panoul pentru derularea lucrărilor se menționează că termenul de execuție prevăzut în autorizația de construire este de 24 de luni. Dar, în același timp se precizează că ”Data începerii lucrărilor este 01.08.2022”,  iar ”data finalizării lucrărilor este 01.04.2023”, adică nouă luni, notează PUTEREA.

Lucrările la acest pod, cu o lungime de 24 m și o lățime de circa 4 metri, sunt executate Trustul de Clădiri Metropolitane București S.A., societate înființată de fostul edil Gabriela Firea.

Șantierul…părăsit din Cișmigiu

La ora actuală, acest moment istoric este transformat în șantier ..părăsit (vezi FOTO).

Dar ceea ce se poate observa cu ochiul liber este faptul că reconstrucția Podului Mare din Parcul Cișmigiu se face după ureche. Adică, se toarnă ciment și beton peste structura istorică a monumentului, distrugându-se arhitectura din piatră (vezi FOTO), iar imaginile demonstrează că totul este o bătaie de joc.

Puteţi urmări ştirile 10TV.RO şi pe Facebook!

Comentează

Back to top button