Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
SOCIAL

Caz șocant la o școală din Suceava. Elev cu dizabilități provocat să se arunce în gol de la etajul doi 

Băiatul ar fi fost provocat de niște colegi să facă acest lucru, totul fiind o glumă pentru aceștia. Conducerea colegiului a dispus măsuri după efectuarea unei anchete.

Caz revoltător la Colegiul Tehnic Samuil Isopescu din municipiul Suceava, unde un elev de clasa a X-a, cu nevoi educaționale speciale, a escaladat geamul clasei (de la etajul doi) și a ajuns la exterior, pe pervaz și pe perete.

Incidentul a fost filmat de alți elevi, din stradă, iar pe una din filmări se aude cum băiatul este îndemnat să se arunce de la înălțime pentru o pungă de pufuleți.

Totul ar fi pornit de la o provocare între băieți, spun martorii. Cert este că în una din pauze, elevul s-a dus la geam și apoi a ieșit pe pervaz iar restul colegilor s-au distrat.

Imaginile au devenit virale pe una din rețelele de socializare și a stârnit foarte multe reacții.

Elevul cu nevoi educaționale speciale ar fi ținta glumelor făcute de colegi.

Conducerea unității de învățământ a fost informată de incident de tot de colegi de-ai băiatului, și după ce s-au vizionat imaginile de pe camerele de supraveghere din colegiu, s-a demarat o anchetă.

Directorul Colegiului Tehnic Samuil Isopescu, Delia Irimia, ne-a declarat că elevul respectiv este consiliat psihologic în prezent și că s-a discutat și cu părinții și cu colegii săi.

De asemenea, s-a luat măsura ca aerisirea claselor de curs să se facă pe geamurile de la nivel superior, unde elevii nu ajung, iar accesul către ferestrele de mai jos să fie blocat.

Unitatea de învățământ are pază , asigurată de o firmă specializată, dar și sistem de monitorizare și se iau măsuri stricte în ceea ce privește accesul în unitate, tocmai pentru a evita incident.

Elevul respectiv a declarat profesorilor că a scăpat un telefon mobil pe geam și a ieșit pentru a recupera aparatul, numai că din imaginile de pe camerele de supraveghere nu reiese că ar fi scăpat ceva pe geam.

Acesta a fost sancționat cu scăderea notei la purtate iar diriginții țin ședințe cu elevii în care le explică faptul că astfel de situații și de provocări sunt foarte periculoase.

De incident au fost informați și reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean Suceava, care au demarat propria anchetă.

Purtătorul de cuvânt al IȘJ Suceava, Cezar Anuței, ne-a declarat că incidentul a fost raportat cu întârziere de către unitatea școlară și că inspectorii vor mai întâi să vizualizeze imaginile surprinse de camerele de supraveghere din colegiu.

Acesta a apreciat incidentul ca fiind grav dar unul izolat în învățământul sucevean.

Sursa Adevarul

Puteţi urmări ştirile 10TV.RO şi pe Facebook!

Comentează

Back to top button