EXTERNE

Germania propune înregistrarea convorbirilor dintre Scholz și Putin, nefăcută până acum

Germania propune să înceapă înregistrarea convorbirilor telefonice dintre cancelarul Olaf Scholz și președintele rus Vladimir Putin, așa cum nu s-a mai întâmplat până acum.

Șeful Arhivelor Federale Germane, Michael Holmann, a declarat acest lucru într-un interviu acordat Süddeutsche Zeitung.

Holmann a explicat că, de obicei, convorbirile telefonice importante din punct de vedere istoric dintre Scholz și Putin sunt consemnate doar în punctele de discuție, dar nu sunt înregistrate.

„Până acum exista o înregistrare în dosar, dar nu exista obligația de a înregistra conversațiile telefonice. Ministerele federale ar trebui să schimbe acest lucru în regulile lor generale”, a declarat Holmann.

În același timp, un purtător de cuvânt al guvernului, întrebat dacă se are în vedere o documentare cuprinzătoare a conversațiilor, așa cum se face în SUA, de exemplu, a declarat: „Nu este vorba despre o documentație completă a conversațiilor: „Nu există astfel de planuri”.

Potrivit purtătorului de cuvânt, toate informațiile care sunt relevante pentru procesarea procesului administrativ sunt „înregistrate și arhivate în forma corespunzătoare, în conformitate cu instrucțiunile de înregistrare pentru procesarea și administrarea documentelor în ministerele federale” din cadrul Cancelariei.

În ziua precedentă, purtătorul de cuvânt al președinției, Dmitri Peskov, a declarat că liderii francez și german nu au inițiat contacte cu Vladimir Putin de mult timp.

Puteţi urmări ştirile 10TV.RO şi pe Facebook!

Comentează

Back to top button