EXTERNE

Parlamentul georgian introduce un proiect de lege al opoziției privind protecția împotriva influenței rusești

Partidul „Pentru Georgia” al fostului prim-ministru georgian Giorgi Gakharia, desprins din partidul de guvernământ Visul georgian, a înaintat parlamentului un proiect privind protejarea țării de influența rusă.

Scopul proiectului „Cu privire la protecția împotriva influenței țării ocupante – Rusia” este de a identifica sursele influenței ascunse a Rusiei, acțiunile împotriva intereselor Georgiei și persoanele angajate în aceasta.

De asemenea, parlamentarii partidului au criticat dur proiectul de lege privind „agenții străini”, afirmând că acesta este conceput ca o lovitură dată partenerilor strategici ai Georgiei și organizațiilor publice care cooperează cu aceștia și că partidul de guvernământ încearcă să schimbe cursul politicii externe a Georgiei.

După cum este de remarcat, Partidul Pentru Georgia a fost format de deputați, care au părăsit Partidul Visul Georgian în 2021 – 6 deputați în total. „Visul Georgian își menține majoritatea în legislativ, iar proiectele opoziției nu au practic nicio șansă.

Puteţi urmări ştirile 10TV.RO şi pe Facebook!

Comentează

Back to top button