Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
RĂZBOI

UE nu va susține declarația miniștrilor de externe din G20 fără a condamna războiul Rusiei

Delegația UE nu va susține o declarație în cadrul reuniunii miniștrilor de externe ai G20 din India dacă aceasta nu va condamna războiul Rusiei împotriva Ucrainei, notează Reuters.

Separat, șeful politicii externe a Uniunii Europene, Josep Borrell, a declarat că succesul reuniunii de la New Delhi va fi măsurat în funcție de ceea ce se poate face în legătură cu războiul din Ucraina și consecințele acestuia.

„Acest război trebuie să fie condamnat. Sper, sunt sigur, că capacitatea diplomatică a Indiei va fi folosită pentru a face Rusia să înțeleagă că acest război trebuie să înceteze”, a declarat Borrell reporterilor.

Rusia a declarat că va folosi întâlnirea pentru a spune lumii cine crede Moscova că este responsabil pentru criza politică și economică în care se află lumea.

Principalele reuniuni G20 vor avea loc joi, după un dineu de bun venit care va avea loc miercuri.

G20 este format din țările bogate din G7, precum și din Rusia, China, India, Brazilia, Australia și Arabia Saudită, printre altele.

India, în calitate de țară gazdă, a declarat că războiul din Ucraina va fi un subiect important de discuție, dar „problemele legate de securitatea alimentară, energetică și a îngrășămintelor, impactul conflictului asupra provocărilor economice cu care ne confruntăm” vor primi, de asemenea, „atenția cuvenită”.

Reuniunea miniștrilor de externe are loc la câteva zile după reuniunea miniștrilor de finanțe ai G20 de la Bengaluru, unde aceștia nu au reușit să ajungă la un consens asupra unei declarații comune.

Motivul a fost refuzul Rusiei și al Chinei de a accepta un limbaj acceptabil pentru ceilalți în ceea ce privește războiul Rusiei împotriva Ucrainei.

Puteţi urmări ştirile 10TV.RO şi pe Facebook!

Comentează

Back to top button