EXTERNE

Catastrofa feroviară în Grecia: 57 de morți confirmați oficial

Bilanțul coliziunii dintre un tren de pasageri și un tren de marfă în apropiere de orașul grec Larissa a ajuns deja la cel puțin 57 de morți, potrivit ultimelor date.

Șeful serviciului de medicină legală din Larissa, Roubini Leontari, a declarat acest lucru în cadrul unei emisiuni a postului de radio grec RealFM.

Ea a precizat că morga orașului a primit miercuri șapte cadavre arse, iar joi au fost livrate alte 14. În plus, acolo au fost colectați peste 10 saci cu părți individuale de corpuri, care vor fi identificate prin analize ADN.

Începând de joi, șase dintre victimele accidentului de tren rămân în stare critică, în timp ce peste 70 sunt tratate ca pacienți internați în orașul Larissa și nu numai, a relatat postul de televiziune grec Skai.

Reamintim că accidentul masiv a avut loc marți, cu puțin înainte de miezul nopții. Un tren de pasageri, care transporta aproximativ 350 de persoane, s-a ciocnit cu un tren de marfă în timp ce ieșea dintr-un tunel după ce a părăsit orașul Larisa.

Șeful de gară local a fost acuzat de omor prin imprudență. Ministrul grec al transporturilor a demisionat după dezastru, la fel ca și directorii a două companii feroviare.

Premierul Kyriakos Mitsotakis a declarat că accidentul s-a datorat unei „tragice erori umane”.

Puteţi urmări ştirile 10TV.RO şi pe Facebook!

Comentează

Back to top button