Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
RĂZBOI

Bombardamentele rusești distrug locuințe și au ucis o persoană în provincia Harkov

Bombardamentele rusești au distrus locuințe și au ucis o persoană în provincia Harkov din nordul Ucrainei, a declarat duminică guvernatorul regiunii, în timp ce luptele au continuat în orașul Bakhmut, din estul țării, care face obiectul unei dispute aprige.

Orașul Kupiansk se află la aproximativ 30 de kilometri de granița cu Rusia; regiunea a fost supusă unor atacuri frecvente, chiar dacă forțele terestre rusești s-au retras din zonă în urmă cu aproape șase luni. Guvernatorul Oleh Syniehubov a declarat că cel puțin cinci case au fost rase de pe fața pământului în cel mai recent atac care a provocat moartea unui bărbat de 65 de ani.

Doi civili au fost uciși în ultima zi în Bakhmut, a declarat guvernatorul provinciei Donețk, Pavlo Kyrylenko. Forțele rusești au petrecut luni de zile încercând să captureze orașul ca parte a ofensivei lor în estul Ucrainei, iar zona a cunoscut unele dintre cele mai sângeroase lupte terestre din timpul războiului.

În ultimele zile, unitățile ucrainene au distrus două poduri cheie chiar în afara Bakhmut, inclusiv unul care face legătura cu orașul Chasiv Yar, aflat în apropiere, de-a lungul ultimei rute de aprovizionare ucrainene rămase, potrivit oficialilor serviciilor de informații militare din Marea Britanie și altor analiști occidentali.

Jurnaliștii de la Associated Press din apropiere de Bakhmut au văzut sâmbătă un pod de pontoane instalat de soldații ucraineni pentru a-i ajuta pe puținii locuitori rămași să ajungă în satul Khromove, aflat în apropiere. Mai târziu, cel puțin cinci case în flăcări ca urmare a atacurilor din Khromove, o așezare din apropiere.

Institutul pentru Studiul Războiului, cu sediul la Washington, a apreciat săptămâna trecută că acțiunile Kievului pot indica o retragere iminentă din anumite părți ale orașului. Acesta a declarat că trupele ucrainene ar putea „efectua o retragere limitată și controlată din secțiuni deosebit de dificile din estul Bakhmut”, încercând în același timp să inhibe mișcările rusești acolo și să limiteze rutele de ieșire spre vest.

Capturarea Bakhmut nu numai că le-ar oferi luptătorilor ruși un câștig rar pe câmpul de luptă după luni de eșecuri, dar ar putea rupe liniile de aprovizionare ale Ucrainei și ar permite forțelor Kremlinului să continue spre alte bastioane ucrainene din provincia Donețk.

În sudul Ucrainei, o femeie și doi copii au fost uciși într-o clădire rezidențială din satul Poniativka, din regiunea Kherson, a anunțat biroul președintelui ucrainean. Un obuz de artilerie rusesc a lovit o mașină în Burdarky, un alt sat din provincia Harkov, ucigând un bărbat și soția acestuia, a declarat biroul procurorului regional.

Puteţi urmări ştirile 10TV.RO şi pe Facebook!

Comentează

Back to top button