Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
EXTERNE

Rusia și Coreea de Nord: Prietenia militară a națiunilor agresoare, evaluată de experți

Legăturile dintre Federația Rusă și Coreea de Nord devin din ce în ce mai strânse, după cum declară în mod deschis cele două țări. Având în vedere agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei, problema asistenței militare nord-coreene pentru Rusia este acută.

Un schimb de curtoazii în lupta împotriva „hegemonului”
Nu este vorba doar despre interacțiunea dintre cele două țări ticăloase. Este vorba, de asemenea, despre planurile comune ale Rusiei și Coreei de Nord de a redesena ordinea mondială. Pyongyang, de exemplu, a sprijinit invazia pe scară largă a Rusiei în Ucraina, iar în iulie 2022 a recunoscut independența așa-numitelor „RPD” și „RPL”. Ucraina a întrerupt apoi relațiile cu Republica Populară Democrată Coreeană (RPDC).

Liderul nord-coreean Kim Jong-un a declarat că acțiunile Rusiei în Ucraina au avut scopul presupus nobil de a pune capăt hegemoniei SUA, ceea ce înseamnă că agresiunea sa a fost justificată.

„Cooperarea strategică și tactică, sprijinul și solidaritatea dintre cele două țări sunt ridicate la un nou nivel” pentru a elimina amenințările și provocările forțelor militare ostile, a fost răspunsul lui Kim Jong-un la cuvintele lui Vladimir Putin despre „relațiile strânse” cu RPDC.

Iar cooperarea militară dintre Rusia și RPDC se face tocmai în ciuda țărilor pe care le consideră principalii lor rivali și antagoniști. De exemplu, în primăvara anului trecut, Rusia a sprijinit China, care a pus veto la un proiect de rezoluție a Consiliului de Securitate al ONU privind sancțiuni mai dure împotriva RPDC. În acest fel, Rusia a jucat simultan în interesul a doi potențiali parteneri militari, Coreea de Nord și China. Cu cât mai mult durează războiul Rusiei împotriva Ucrainei, cu atât mai multe exemple de acest fel.

A decis Coreea de Nord să furnizeze arme Federației Ruse?
Presa americană a publicat primele informații în toamna anului trecut, potrivit cărora Rusia ar fi achiziționat obuze de artilerie și rachete cu rază scurtă de acțiune din Coreea de Nord.

Adjunctul purtătorului de cuvânt al Departamentului de Stat al SUA, Vedant Patel, a declarat că Rusia era „în curs de a achiziționa milioane de rachete și obuze de artilerie din Coreea de Nord pentru a le folosi în Ucraina”.

Serviciile secrete americane au suspiciuni că Coreea de Nord ar putea deveni un alt partener militar al Rusiei, după Iran. Ambele țări, ca și Rusia, se află sub sancțiuni occidentale serioase. Cu toate acestea, Moscova încearcă să își refacă muniția în războiul împotriva Ucrainei.

Cu toate acestea, nu există nicio dovadă confirmată oficial că RPDC este pregătită în mod deschis să ajute Rusia cu echipamente militare. În acest sens, RPDC acționează la fel ca Iranul – neagă totul.

„Recent, SUA și alte forțe ostile au vorbit despre „încălcarea unei rezoluții a Consiliului de Securitate al ONU” prin răspândirea unor „zvonuri privind tranzacții cu arme” între RPDC și Rusia… Nu am mai exportat niciodată arme sau muniții în Rusia și nici nu intenționăm să o facem”, a declarat oficialul anonim din cadrul Ministerului Apărării nord-coreean, citat de Agenția Centrală de Presă Coreeană.

Și încă din ianuarie 2023, SUA au predat comitetului de sancțiuni al Consiliului de Securitate al ONU privind Coreea de Nord dovezi că Pyongyangul a furnizat arme companiei militare private rusești Wagner, care le folosește în războiul împotriva Ucrainei.

Coordonatorul pentru comunicare strategică al Consiliului de Securitate Națională al Casei Albe, John Kirby, a arătat reporterilor de la Washington imagini din satelit care arată „că cinci vagoane rusești au plecat din Rusia spre Coreea de Nord la 18 noiembrie”.

Ce fel de arme ar putea furniza RPDC Rusiei

  • Rusia se confruntă deja cu o „foamete de obuze”. Dar există un ajutor ferm în Coreea de Nord, care neagă aprovizionarea Rusiei. Dar Coreea de Nord neagă întotdeauna totul. Și mai este și Iranul.

Stocurile uriașe de obuze din perioada sovietică sunt epuizate. Nici forța vie și credința în Putin nu sunt o resursă nesfârșită. Dar există suficient pentru încă câteva luni. Pentru cel puțin încă șase luni, Rusia are suficient „bun” pentru a merge la război.

Sursa Freedom

Puteţi urmări ştirile 10TV.RO şi pe Facebook!

Comentează

Back to top button