Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
EXTERNE

Tbilisi: Forțele speciale încep să disperseze protestatarii din fața Parlamentului georgian (FOTO)

Ciocniri violente între forțele de ordine și participanții la un miting spontan sub clădirea parlamentului georgian, s-a încheiat cu promisiuni ale opoziției de a trece la proteste zilnice „până la victorie”.

Primul canal al televiziunii publice georgiene afirmă că, în cursul nopții, situația în centrul Tbilisi a devenit „tensionată” de mai multe ori și au avut loc ciocniri locale între poliție și protestatari. După cum relatează Eurointegration, a existat chiar un episod în care au fost folosite cocktailuri Molotov împotriva poliției și mai mulți protestatari activi au fost reținuți.

Au existat încercări ale protestatarilor de a pătrunde în parlament, însă aceștia au trecut doar peste gardul metalic.

După ora două dimineața, unitățile speciale ale poliției i-au scos pe aproape toți participanții de sub clădire. Iar mitingul s-a încheiat în esență, deși grupuri individuale de protestatari, precum și un număr mic de ofițeri de poliție, au rămas în centru până dimineața.

Opoziția, reclamând numeroase arestări ale participanților la miting și ale unor politicieni, a anunțat sfârșitul protestului actual și a anunțat unul nou. Fostul lider al Mișcării Naționale Unite (partidul lui Saakașvili), Nika Melia, a anunțat miercuri un miting sub parlament.

„La ora 15:00 ne vom aduna pe bulevardul Rustaveli. Și acest lucru se va repeta în fiecare zi până când întregul bulevard Rustaveli (unde se află parlamentul) va deveni georgian și nu rusesc. Până când vom obține victoria”, a declarat Melia, citată de postul de televiziune de opoziție Mtvari.

Marți, parlamentul georgian a adoptat în mod neașteptat, în primă lectură, o lege privind „agenții străini”, similară cu legislația rusă care vizează limitarea influenței occidentale, după cum s-a raportat. Aceasta a declanșat proteste spontane și ciocniri în fața parlamentului, în timpul cărora poliția a tras cu gaze lacrimogene și apoi a folosit în mod activ tunuri cu apă pentru a dispersa mitingul.

Puteţi urmări ştirile 10TV.RO şi pe Facebook!

Comentează

Back to top button