Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
ACTUALITATE

Guvernul de la București va ratifica astăzi, Acordul cu Republica Moldova privind controlul vamal în PTF Albiţa-Leuşeni

Guvernul va aproba în şedinţa de joi, printr-un proiect de lege, ratificarea Acordului între Guvernul României şi Guvernul Republicii Moldova privind controlul coordonat pe teritoriul României în Punctul de Trecere a Frontierei de stat Albiţa (România) – Leuşeni (Republica Moldova) rutier, pe sensul de intrare în România, semnat la 9 februarie 2023, la Albiţa.

Un alt proiect de lege vizează modificarea Legii nr. 209/2020 privind unele măsuri de trecere a frontierei de stat a României şi de facilitare a trecerii frontierei de către lucrătorii frontalieri.

Proiectul de act normativ are în vedere stabilirea destinatarilor măsurilor Legii nr.209/2020, şi anume, persoanele care îşi exercită activitatea profesională pe teritoriul unui stat vecin, altul decât cel de domiciliu/reşedinţă/rezidenţă, în baza unui contract de muncă valabil, încheiat pe durată nedeterminată sau pe durată determinată şi care revin periodic, zilnic sau cel puţin săptămânal, în statul de domiciliu/reşedinţă/rezidenţă.

Totodată, se va stabili implicarea angajatorilor lucrătorilor frontalieri, în sensul în care, în baza acordurilor bilaterale încheiate între statul de domiciliu/reşedinţă/rezidenţă şi statul vecin în care este prestată activitatea lucrativă, aceştia să elibereze, la cerere, un certificat privind încadrarea în muncă, angajatorii fiind cei mai în măsură să ateste faptul că persoanele în cauză au un contract valid de muncă, respectiv, că raporturile ce derivă din acesta se află în derulare.

Sursa Agerpres

Puteţi urmări ştirile 10TV.RO şi pe Facebook!

Comentează

Back to top button