Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
EXTERNE

Macron susține consfințirea dreptului la avort în Constituția franceză

Președintele francez Emmanuel Macron a declarat miercuri că susține includerea dreptului la avort în Constituția țării, despre care a spus că ar reprezenta un semnal de solidaritate cu femeile din întreaga lume, citând Reuters.

„Sper că forța acestui semnal ne va ajuta să ne schimbăm constituția și să înscriem în ea libertatea femeilor de a face avort… pentru ca nimic să nu poată împiedica sau slăbi ceea ce va fi ireversibil”, a declarat Macron.

El a spus că consacrarea dreptului la avort în constituția franceză „ar trimite un mesaj de solidaritate la nivel mondial tuturor femeilor care asistă acum la suprimarea acestei libertăți”.

Președintele francez a făcut această declarație cu ocazia Zilei Internaționale a Femeii, în cadrul unei ceremonii de omagiere a feministei și avocatei franceze de origine tunisiană Giselle Halimi, care a susținut cu tărie dreptul la avort pentru femei. Ea a murit în 2020, la vârsta de 93 de ani.

Ambele camere ale parlamentului francez au votat deja inițiative separate pentru a înscrie dreptul la avort în Constituție, deși Senatul l-a numit o „libertate” în proiectul său de amendamente, iar Adunarea Națională un „drept” la avort.

Macron a anunțat că un proiect de lege de modificare a constituției va fi prezentat parlamentului în lunile următoare.

Puteţi urmări ştirile 10TV.RO şi pe Facebook!

Comentează

Back to top button