Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
ANCHETE

România a lipsit de la mai mare târg de turism din lume, ITB Berlin, din motive birocratice

România a mai reușit o „premieră” incredibilă prin faptul că nu a reușit să participe la cel mai mare târg de turism din lume, ITB Berlin 2023, din cauza birocrației și a amatorismului conducerii Ministerului Anteprenoriatului și Turismului, în frunte cu ministrul Daniel Cadariu.

„Performanța” unică a lui Cadariu omologată la Berlin

În perioada 7-9 martie 2023 se desfășoară la Berlin cel mai mare târg de turism din lumea unde participă aproximativ 10.000 de expozanți din peste 60 de țări. Numai că, surpriză! România nu participă la acest eveniment dintr-un motiv incredibil.

Potrivit informațiilor noastre, țara noastră nu are stand la ITB Berlin 2023 din cauza faptul că Ministerul Antreprenoriatului și Turismului condus de Daniel Cadariu nu a fost în stare să închirieze în timp real un stand de 60 mp. De fapt, prostia este și mai mare: au închiriat standul dar au uitat să contracteze și firma care se ocupă de amenajarea standului. Ca atare, România nu participă la cel mai mare târg anual de turism din lume, ceea ce nu s-a mai întâmplat după 1990.

Moldova și Ucraina – da, România – ba!

Printre cele peste 60 de țări prezente la ITB Berlin 2023 se numără Moldova și chiar Ucraina cu standuri proprii pentru a-și promova destinațiile turistice din țările lor. Până acum, ministerul condus de Daniel Cadariu n-a ratat anul acesta niciun târg de turism din străinătate, fie că a fost la Madrid, Stuttgart, Paris, Barcelona sau Tel Aviv.

Dar, unde trebuia ca România să nu lipsească, adică la Berlin, tocmai acolo nu a fost prezentă din cauza birocrației, amatorismului și prostiei conducerii Ministerului Antreprenoriatului și Turismului, în frunte cu Daniel Cadariu, omul impus și susținut de baronul PNL de Suceava, Gheorghe Flutur.

1.500.000 de euro pentru participarea operatorilor români la târgurile internaționale

Mai grav este faptul că niciun operator român nu a putut să promoveze România la ITB Berlin 2023 într-un stand al țării noastre, deși ”Guvernul României a aprobat miercuri, 18 ianuarie a.c., încadrarea în politicile fiscal-bugetare și financiare ale statului român a schemei de ajutor de minimis pentru participarea întreprinderilor cu activitate de turism la manifestările expoziționale, în pavilioanele naționale, standurile specializate ori miniexpozițiile din străinătate, la care va fi prezent Ministerul Antreprenoriatului și Turismului”.

Programul vizează generarea unui efect stimulativ pentru beneficiari, adică prin ajutor de minimis, prin subvențiile acordate pentru promovarea produselor și serviciilor turistice pe piețele externe. 

Beneficiarilor schemei de minimis le vor fi decontate cheltuielile după cum urmează:

a) 50% din cheltuielile reprezentând prețul transportului extern, fără a depăși echivalentul în lei a 500 euro, calculat la data semnării actului final privind furnizarea ajutorului de minimis pentru 1 reprezentant/operator economic;
b) 50% din cheltuielile reprezentând prețul primei nopți de cazare, pentru câte un participant de la fiecare operator economic expozant, la nivelul baremelor stabilite pentru instituțiile publice categoria 1;
c) 100% din cheltuielile pentru:
• taxa de participare;
• închirierea de spațiu pentru stand de la organizatori;
• personalizarea, amenajarea și decorarea standului.

Valoarea totală estimată a ajutoarelor care pot fi acordate pentru anul în curs, adică 2023, este de 7.400.000 lei, adică circa 1.500.000 de euro, din fonduri de la bugetul de stat. Numărul mediu al beneficiarilor este de 200 de expozanți anual. Înscrierile se vor și de această dată digital.

Sursa Puterea.ro

Puteţi urmări ştirile 10TV.RO şi pe Facebook!

Comentează

Back to top button