Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
ANCHETE

Criminalul care a lăsat 60 de câini și pisici să moară în chinuri, scapă de închisoare. Ororile ”lagărului” din Prejmer (VIDEO)

Cepoiu Bogdan Vasile, administratorului adăpostului de câini “Rainbow Shelter”, unde în iarna anului 2019 au fost descoperite cadavrele a 60 de câini și pisici moarte prin înfometare, a scăpat de închisoare.

Curtea de Apel Brașov a stabilit prin decizie definitivă că faptele de care a fost acuzat Cepoiu – uciderea animalelor, cu intenție, fără drept – s-au prescris. În primă instanță, bărbatul fusese condamnat la un an și patru luni de închisoare în regim de detenție, notează Ziare.com.

Ororile din lagărul de animale de la Prejmer, județul Brașov, au fost descoperite în ianuarie 2019. O femeie care își lăsase câinii în adăpost, peste iarnă, a dat alarma când nu a mai putut să ia legătura cu administratorul.

Polițiștii sosiți la fața locului, însoțiți de inspectorii de la DSV, au avut un șoc atunci când au intrat în imobilul unde erau găzduiți câini.

Zeci de cadavre de câini și pisici, în diferite stadii de putrefacție, au fost descoperite în cuști, pe hol, sau ascunse în saci. Clădirea era insalubră și era evident că nimeni nu făcuse curățenie o lungă perioadă.

Pe jos era plin de excremente, urină, smocuri de păr, iar mirosul era insuportabil. În cuști au fost găsiți câțiva câini în viață, dar într-o stare critică. Era evident că fuseseră lăsați fără mâncare și apă zile la rând.

Culmea, într-una dintre încăperile adăpostului a fost găsită o cantitate mare de mâncare pentru animale, unii dintre saci fiind intacți, nedesfăcuți.

Autoritățile au prelevat probe atât de la animalele găsite în viață cât și de la cadavre. În cazul câinilor morți s-a stabilit că aceștia au murit de foame, nefiind identificate urme ale unui virus care să fi provocat o boală letală.

”Moartea animalelor s-a produs pe fondul unei îngrijiri necorespunzătoare, printr-o hrănire și adăpare insuficientă sau temporar absentă, efectul cumulat generând tulburări grave metabolice ireversibile și incompatibile cu viața”, se arată în rechizitoriu.

Câini găsiți în viață au fost duși la un centru veterinar unde au intrat de urgență în tratament. Erau la fel, aproape morți de foame și deshidratați.

În acest adăpost erau aduși câini preluați de diferite persoane din adăposturi și lăsați în grija lui Cepoi contra unor sume mari de bani. O asociație din Anglia plătise peste 14.000 de euro pentru ca animalele să fie bine îngrijite, în plus existau și donații din partea iubitorilor de animale, dar și taxele plătite de proprietarii care își lăsau aici animalele pe o perioadă determinată.

Audiat, Cepoi a explicat că după ce s-a despărțit de partenera sa a intrat ”într-un fel de depresie” și nu s-a mai putut ocupa de adăpost. Au fost zile la rând, din 2 ianuarie până pe data de 6 ianuarie, în care bărbatul nu a mers la adăpostul de la Prejmer, iar nimeni altcineva nu s-a îngrijit de câinii și pisicile aflate acolo.

”Ulterior, acesta s-a întors la adăpost în 08.01.2019, dar pentru că a văzut o mașină în fața porții i-a fost frică să intre în curte. În data de 10.01.2019, a revenit la adăpost, unde a constatat că nu mai are electricitate, în urma neplătiții facturilor, și susține că a hrănit câinii și le-a pus apă la o parte din ei”, se arată în actul de acuzare. În perioada 13-14.01.2019 a fost ultima dată la adăpost unde unii dintre câini arătau bine, ”iar alții nu arătau deloc bine”, dar nu a cerut ajutor medical pentru că nu mai avea bani.

Despre cadavrele abandonate în cuști sau pe holurile clădirii, Cepoi a explicat că nu a reușit să le îngroape pentru că pământul era înghețat.

Sursa Ziare.com

Puteţi urmări ştirile 10TV.RO şi pe Facebook!

Comentează

Back to top button