Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
EXTERNE

Italia condamnă la 30 de ani de închisoare un ofițer de marină care spiona pentru Rusia

Un tribunal militar din Roma l-a condamnat la 30 de ani de închisoare pe ofițerul de marină italian Walter Bjot, acuzat de spionaj pentru că a transmis informații și documente secrete unui oficial al ambasadei ruse din Italia în schimbul unor sume de bani.

În timpul pledoariei sale, avocatul apărării, Roberto De Vita, a declarat că „Biot nu a avut nici măcar o singură șansă de a se apăra”.

Procuratura militară de la Roma ceruse închisoare pe viață

În timpul punerii sale sub acuzare, procurorul a reconstituit povestea, arătând și imagini în care Biot fotografia cu telefonul mobil ecranul unui computer din birou și o serie de documente.

Printre cele 19 documente pe care le-a fotografiat se aflau documente secrete ale NATO, „foarte confidențiale și unul strict secret”.

Potrivit purtătorului de cuvânt al procuraturii, „Biot făcea comerț cu documente clasificate” și a dat dovadă de „un grad ridicat de infidelitate și abilitate criminală, precum și de un interes personal nefericit”.

Reamintim că, la 1 aprilie 2021, militari italieni și ruși au fost reținuți de forțele de securitate italiene după ce au predat documente clasificate de către un ofițer italian în schimbul unei sume de bani

Ofițerul militar rus a fost expulzat din Italia din cauza statutului său diplomatic

Militarul italian s-a dovedit a fi ofițerul de marină Walter Biot. Presa a relatat la vremea respectivă că unul dintre copiii săi avea probleme grave de sănătate și avea nevoie de îngrijire constantă și costisitoare. Acesta ar fi putut fi motivul pentru care ofițerul a decis să vândă informația.

Puteţi urmări ştirile 10TV.RO şi pe Facebook!

Comentează

Back to top button