Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
EXTERNE

O femeie îl dă în judecată pe fostul soț pentru 25 de ani de muncă domestică

Un tribunal din regiunea spaniolă Andaluzia a obligat un bărbat să îi plătească fostei sale soții 200.000 de euro pentru 25 de ani de muncă domestică neplătită, calculată pe baza salariului minim pe economie, pe durata căsătoriei lor.

Femeia, al cărei nume nu a fost dezvăluit, a declarat presei locale că fostul ei soț „nu voia ca ea să lucreze” în afara casei. Cu toate acestea, el i-a permis să lucreze la sălile sale de sport ca PR și manager.

„M-am dedicat exclusiv muncii casnice, având grijă de soțul meu și de casă… M-am trezit într-o poziție în care nu mai puteam face nimic altceva”, a explicat femeia.

În plus, contractul de căsătorie dintre un bărbat și o femeie prevedea proprietatea separată a bunurilor – adică tot ceea ce câștigă fiecare parte îi aparține doar ei. În acest caz, după divorț, femeia, care nu lucra, nu putea pretinde nimic.

Prin urmare, instanța a admis cererea femeii împotriva soțului ei și l-a obligat pe acesta din urmă să plătească 204 624,86 euro, pe baza salariului minim anual” pe întreaga durată a căsătoriei lor.

De asemenea, fostul soț a fost obligat să plătească reclamantei o indemnizație lunară pentru îngrijirea fiicelor sale, dintre care una este minoră, iar cealaltă are peste 18 ani. Femeia însăși spune că verdictul este „foarte reconfortant” pentru ea, deoarece consideră că îl merită.

Reamintim că, în 2021, un judecător din Spania a acordat custodia comună a unui câine unui cuplu divorțat care a mers la tribunal pentru a stabili cu cine va locui animalul de companie.

Puteţi urmări ştirile 10TV.RO şi pe Facebook!

Comentează

Back to top button