Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
RĂZBOI

Wagner a preluat în ultimele zile controlul asupra celei mai mari părți a orașului Bakhmut

Forțele ruse, reprezentate de mercenari ai companiei militare private Wagner, au preluat în ultimele patru zile controlul asupra celei mai mari părți estice a orașului Bakhmut, regiunea Donețk, iar linia frontului trece acum prin centrul acestuia de-a lungul râului Bakhmutka.

Acest lucru, a fost declarat într-o analiză de sâmbătă de către comunitatea de informații a Ministerului britanic al Apărării.

Acesta notează că forțele armate ucrainene continuă să dețină partea vestică a Bakhmutka și au distrus poduri cheie peste Bakhmutka, „care se întinde de la nord la sud pe o fâșie de 200-800 de metri lățime de teren deschis între zonele construite”.

„Întrucât unitățile ucrainene pot trage din clădirile fortificate din vest, această zonă a devenit o „zonă a morții”, ceea ce probabil va face foarte dificilă continuarea ofensivei frontale a forțelor lui Wagner spre vest”, subliniază analiza.

În același timp, serviciile secrete britanice notează că forțele ucrainene și liniile lor de aprovizionare la vest de Bakhmut rămân vulnerabile la încercările constante ale forțelor rusești de a ocoli apărătorii dinspre nord și sud.

Bakhmut a rămas scena unor lupte aprige în Ucraina în ultimele luni. Comandamentul ucrainean a decis să nu se retragă din oraș, explicând că apărarea acestuia ar epuiza cele mai pregătite forțe rusești de luptă.

În același timp, după cum a remarcat anterior Comunitatea britanică de informații pentru apărare, apărarea ucraineană a Bakhmut continuă să epuizeze apărătorii ucraineni și invadatorii ruși.

Anterior, secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a declarat că apărarea ucraineană a Bakhmut ar putea fi înfrântă în zilele următoare, dar acest lucru nu va fi neapărat un punct de cotitură în război.

Puteţi urmări ştirile 10TV.RO şi pe Facebook!

Comentează

Back to top button