Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
EXTERNE

Prăbușirea SVB provoacă panică în întreaga lume

Prăbușirea Silicon Valley Bank (SVB) provoacă o îngrijorare generalizată în rândul start-up-urilor și al investitorilor de capital de risc, care se tem că s-ar putea extinde în Marea Britanie, Canada, India și China.

Fondatorii și investitorii avertizează că falimentul ar putea nimici start-up-urile din întreaga lume fără o intervenție imediată a guvernului, notează Bloomberg.

Unitatea britanică a SVB va fi declarată insolvabilă, a încetat deja să mai tranzacționeze și nu mai acceptă clienți noi. Sâmbătă, directorii a aproximativ 180 de companii din domeniul tehnologiei au trimis o scrisoare cancelarului britanic al finanțelor, Jeremy Hunt, în care îl îndeamnă să intervină.

Între timp, liderii din domeniul tehnologiei din Asia încearcă, de asemenea, să evalueze potențialele consecințe. Analiștii conduși de Liu Zhenning de la China International Capital Corp au avertizat că impactul incidentului SVB asupra industriei tehnologice nu poate fi subestimat.

Prăbușirea SVB a stârnit, de asemenea, îngrijorări cu privire la supravegherea reglementară a băncilor, în special a celor care deservesc industria tehnologică. Unii experți solicită o reglementare mai strictă pentru a preveni o altă prăbușire de acest gen, în timp ce alții susțin că o astfel de reglementare ar putea înăbuși inovația.

Între timp, consecințele falimentului SVB vor dura probabil o bună bucată de timp. Mulți fondatori și angajați de startup-uri se confruntă acum cu un viitor incert, iar un colaps al băncii ar putea avea consecințe de anvergură pentru întreaga industrie tehnologică. Dimensiunea totală a pierderilor cauzate de falimentul SVB rămâne de văzut, dar este clar că impactul va fi resimțit în întreaga lume

Puteţi urmări ştirile 10TV.RO şi pe Facebook!

Comentează

Back to top button